TÜSİAD'dan Boydak açıklaması

TÜSİAD'dan Boydak açıklaması

Kayseri'de başlatılan 'parelel yapı' operasyonunda aralarında TİSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Memduh Boydak'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. TÜSİAD yaptığı açıklamada operasyona karşı çıktı.

Kayseri'de 'parelel yapı' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında bu sabah düzenlenen operasyonda, aralarında tanınmış işadamlarının da bulunduğu 11 kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında, 14 bin çalışanı bulunan Boydak Holding CEO'su ve aynı zamanda TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Memduh Boydak'ın da olduğu öğrenildi.

Gidişat son bulmalı

Konu ile ilgili TÜSİAD'dan açıklama geldi. Açıklamada, "Bu üzücü olay vesilesiyle, iş dünyasını ağır ithamlarla sürekli tedirgin eden kasvetli atmosfere dikkat çekmek ve bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz" ifadesi kullanıldı.

Aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak’ın da bulunduğu işadamları bugün saat 07.00’de ev ve işyerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Polis ekipleri Talas İlçesi’nde bulunan Melikşah Vakıf Üniversitesine de giderek, buradaki yöneticilerini de gözaltına aldı.

Emniyet: Operasyon genişleyebilir

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tabiplikte ayrı ayrı sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Polis yetkilileri Melikşah Üniversitesi yönetimiyle ilgili başlatılan operasyonun genişleyebileceğini şu anda, gözaltında aralarında işadamı ve üniversite yöneticileri dahil 11 kişinin bulunduğunu ifade ettiler.

Aranan iki kişi yurtdışında

Kayseri’de paralel yapı operasyonu çerçevesinde, saat 07.00’den itibaren gözaltına alınan, aralarında tanınmış işadamlarının da bulunduğu 11 kişinin ’örgütlü yağma’ iddiasıyla suçlandıkları belirlendi. Soruşturmayla ilgili olarak halen yurt dışında bulunan 2 kişinin de yurda döner dönmez haklarındaki yakalama kararı uyarınca gözaltına alınacakları ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN