‘Üç kadın’ın savaşı

‘Üç kadın’ın savaşı

Oscar’ın habercisi olarak değerlendirilen Altın Küre Ödülleri’nin adayları belirlendi. Sinema ve TV dünyasının başarılı isimlerinin belirlendiği ödüllerde ‘En İyi Yönetmen’ kategorisi için ilk kez üç kadının ismi öne çıktı. Regina King, Chloe Zhao ve Emerald Fennell’in en sıkı rakibi ise David Fincher oldu. Televizyonun en iddialı yapımı altı adaylıkla Netflix’in ‘The Crown’ dizisi olurken 2020’nin en çok beklenti yaratan filmi ‘Tenet’ ise sadece müzik dalında listeye girebildi.

SALİHA SULTAN | KARAR

78. Altın Küre Ödülleri’nin adayları açıklandı. İlk kez üç kadın yönetmen Regina King, Chloe Zhao ve Emerald Fennell ‘En İyi Yönetmen’ dalında aday gösterildi. ‘En İyi Film’ listesine ise Mank, Nomadland, Ma Rainey’s Black Bottom gibi etkileyici kadın hikâyelerini beyazperdeye taşıyan filmler damga vurdu. ‘Ömür Boyu Başarı Ödülü’ ise meslekte 60’ıncı yılını tamamlayan Jane Fonda’ya verilecek. 

Oscar’ın habercisi olarak anılan, Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından sinema ve televizyon dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği Altın Küre Ödülleri’nin 2021 adayları açıklandı. 78’inci kez sahiplerini bulacak ödüllerin aday listesine kadınlar damga vurdu. En iyi yönetmen dalında siyahi Amerikalı yönetmen Regina King (One Night in Miami), Çinli yönetmen Chloe Zhao (Nomadland) ve İngiliz yönetmen Emerald Fennell (Promising Young Woman) aday gösterilerek, ilk kez üç kadın yönetmen kısa listede yer aldı.

Listede yer alan erkek yönetmenler ise David Fincher ve Aaron Sorkin oldu. Altın Küre’de en çok adaylığı yönetmen David Fincher’ın altı dalda birden yarışan Mank filmi aldı. Televizyonun en iddialı yapımı ise altı adaylıkla Netflix’in The Crown dizisi oldu. Yılın Ömür Boyu Başarı Ödülü de meslekte 60’ıncı yılını tamamlayan 83 yaşındaki oyuncu Jane Fonda’ya verileceği açıklandı.

2020’nin en çok beklenen ve hakkında yazılan filmi Tenet ise sadece müzik dalında aday gösterildi. Televizyon tarafında en çok adaylık alan yapım altı adaylıkla The Crown olurken, onu beş adaylıkla Schitt’s Creek ve dörder adaylıkla Ozark ve The Undoing izledi. 

TÖREN SALGIN NEDENİYLE İKİ KIYIYA BÖLÜNDÜ 

2021 Altın Küre Ödül Töreni, salgın nedeniyle tarihinde ilk kez dijital olarak yayınlanacak. 28 Şubat’ta yapılacak törenin sunuculuğunu da kadın oyuncular Tina Fey ve Amy Poehler yapacak. İkili, aynı töreni üçüncü kez sunacak. Ancak bu kez Poehler ve Fey aynı salonda yer almayacak.

Salgın nedeniyle törene katılacak isimlerin seyahat engeline takılmaması için bu yıl ilk kez Amerika’nın iki farklı kıyısında düzenlenecek olan törende Tina Fey New York’ta, Amy Poehler ise Los Angeles’ta töreni sunacak. Ödül töreninde yer alacak adayların ve konukların salonda mı bulunacağı yoksa Emmy Ödülleri’nde olduğu çevrimiçi bağlantıyla mı törene katılacakları şimdilik belirsizliğini koruyor. 

VİOLA DAVİS ÖDÜLE KOŞUYOR 

Altın Küre adaylıklarında ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Kadın Oyuncu’ adaylıklarına kadın hikayelerini konu alan filmler damga vurdu. En İyi Film adayları The Father, Mank, Nomadland, Promising Young Woman ve The Trial of the Chicago 7 adlı filmler oldu. En İyi Kadın Oyuncu ödülü için ise, bu yıl Oscar’ın güçlü adaylarından siyahi oyuncu Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom), Andra Day (The United States vs Billie), Frances McDormand (Nomadland), Carey Mulligan (Promising Young Woman) ve Vanessa Kirby (Pieces of a Woman) aday gösterildi. 

CHADWICK BOSEMAN UNUTULMADI 

Geçen yıl kanser nedeniyle hayatını kaybeden Amerikalı oyuncu Chadwick Boseman Altın Küre’de unutulmadı. Oyuncu, son rol aldığı ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ filmindeki başarılı ‘Levee’ rolüyle ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında aday gösterildi. Salgın sürecinde filmlerini gösterime sokmaktan korkan isimlerin aksine elini taşın altına koyan Anthony Hopkins’in Father filmi de ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ve ‘En İyi Film’ dahil dört dalda adaylık kazandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN