Ümmiye Koçak'ın 'Yün Bebek'i dijital platformda

New York Film Festivali'nde Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı ödülünü alan Ümmiye Koçak'ın yazıp yönettiği Yün Bebek filmi BluTV'de yayınlandı.

Filmin ödül almasının ardından Ümmiye Koçak'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ödüllü filminin dijital platformlarda yayınlanmasını istediğini söylemişti. Bu Tweet üzerine sosyal medyada bir kampanya oluşturuldu ve bir çok sanatçı ve kullanıcı Ümmiye Koçak'ın filmi için destek mesajları paylaşmıştı.

 


YÜN BEBEK FİLMİ HAKKINDA

Elif, Toroslar'da yaşayan küçük bir Yörük kızıdır. Babaannesinin, kendisi ve annesi üzerinde kurduğu baskı hayatını mutsuzlaştırmıştır. Elif'in annesi Hatice bütün gün ev işleri ile boğuşmaktadır. Hatice, ikinci eşi ile evlidir. Ali, annesinin üstünde kurduğu etki ile Hatice'ye kötü davranmaktadır. Elif ise evdeki bu iktidar çatışmasının altında ezilmektedir. Bu dünya bir yün bebek ile hareketlenir. Yün bebek isteği Elif'i hırsızlık boyutuna kadar götürür ve babaannesinden azar işitir. Bir gün babaannesinin düşüp yaralanmasının ardından aile komple bir değişime uğramış babası Ali içine kapanmıştır. Öğretmenleri Elif'in şehir merkezinde okuması gerektiği Hatice'ye söylenince, Hatice kızının kendisi ile aynı kaderi paylaşmaması ve güzel bir hayat yaşaması için zor olan kararı verir.

yun-bebek.png


ÜMMİYE KOÇAK KİMDİR? 

Ümmiye Koçak, Adana'da doğmuştur. 10 kardeş ile büyüyen Ümmiye okumak istemesine rağmen okutulmamıştır. Evlendikten sonra Mersin'in Arslanköy beldesine yerleşen Ümmiye Koçak'ın hayatı burada değişime uğramıştır. Köy kadınlarının yaşadığı sıkıntıları dünyaya göstermek isteyen Ümmiye Koçak 2001 yılında Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nu kurdu. Ümmiye Koçak bugüne kadar 17 tiyatro oyunu yazdı ve topluluğu ile 30 bin kez sahneye çıktı. Oyunlarını Türkiye'de 70 bine yakın kişi izledi. Koçak, para biriktirerek kadının kadına yaşattığı şiddeti anlatan 'Yün Bebek' filmini yazdı ve yönetti. 49. Altın Portakal Film Festivali'nde galasını yapan film New York Film Festivali'nde Avrasyalı En İyi Kadın Sanatçı ödülünü aldı. 

mmiye.png


ÜMMİYE KOÇAK'IN ALDIĞI ÖDÜLLER

Adana Uluslar Arası Tiyatro Festivali Ödülü
Ankara Uluslar Arası Tiyatro Festivali Ödülü
Darüşşafaka Eğitim Kurumları Girişimcilik Ödülü
Bornova Uluslar Arası Kadın Sanatcıları Festivali Ödülü
Toros Koleji Eğitime Destek Ödülü
Sivil Toplum Örğütleri (kader) Kadında Şiddete Hayır Destekleme Ödülü
Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yılın Sanat Ödülü 
TİKAV- 2012 Anneler Okulu projesine destek ödülü
Samsun sivil toplum örgütü girişimcilik ödülü
New York Avrasya Film Festivali: Sinemada En İyi Kadın Sanatçı ödülü(Yün Bebek)
Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) Yılın onur ödülü

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN