Vakalar sıçrama yaptı! İşte normalleşmesi en zor olan iki ilimiz

Vakalar sıçrama yaptı! İşte normalleşmesi en zor olan iki ilimiz

Türkiye'de nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü il olan Samsun, 100 binde 458,53 vaka ile yeni haritada da zirvede yer aldı. Haritaya göre normalleşmesi en zor olan iller Samsun ve Sinop oldu.

'Çok yüksek riskli iller' arasında başı çeken Samsun, normalleşmeye en uzak il olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Haftalık vaka sayısı ve vaka yayılım oranı giderek artan Samsun, son açıklanan verilere göre yine Türkiye’de nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü il oldu.

100 BİNDE 458,53 VAKA

Samsun’da 27 Şubat-5 Mart arasında 100 binde 348,36 olan vaka sayısı, 6-12 Mart tarihleri arasındaki haritada 100 binde 458,53’e yükseldi.

ewjquvjxiaycsyq.jpg

Samsun'u 345,56 vaka ile Sinop izledi. Sinop, önceki açıklanan haritada 100 binde 314,15 vaka ile dikkat çekiyordu.

Kendisine ait sosyal medya hesabından haftalık vaka sayılarını gösteren haritayı paylaşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayılarını harita üzerinde görebilirsiniz. Tedbirlere uyarak normalleşmek mümkün" sözlerini kaydetmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN