Venedik Film Festivali'nde jüri başkanlığı koltuğu Parazit'in yönetmeni Bong Joon-Ho'ya emanet

Venedik Film Festivali'nde jüri başkanlığı koltuğu Parazit'in yönetmeni Bong Joon-Ho'ya emanet

1-11 Eylül tarihleri arasında bu yıl 78'incisi düzenlenecek olan Venedik Fİlm Festivali'nin jüri başkanlığını Parazit ile büyük bir başarıya imza atan Bong Joon-ho yapacak.

2020'yi etkisi altına alan pandemiden sonra düzenlenen ilk büyük film festivali olmasıyla büyük öneme sahip olan ve bu yıl 78'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali, 1-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. 

FilmLoverss’ın haberine göre, bu yıl festivale jüri başkanlığı yapacak isim belli oldu. Sinema perdesinde gösterilmesiyle 2019 ve 2020'nin tüm ödüllerini toplayan Parazit filminin ödüllü yönetmeni Bong Joon-Ho, Venedik Film Festivali'nin jüri başkanlığı koltuğunda yer alacak. 

JÜRİ BAŞKANLIĞI YAPAN İLK GÜNEY KORELİ

Joon-ho böylece Venedik Film Festivali tarihinde jüri başkanlığı yapan ilk Güney Koreli yönetmen unvanının da sahibi olacak.

Yakın dönem Güney Kore sinemasının en önemli isimleri arasında yer alan Bong Joon-ho her ne kadar “Parazit” ile adını çok daha geniş bir kitleye duyurmuş olsa da, aslında “Cinayet Günlüğü” (Memories of Murder), “Yaratık” (The Host), (Ana) “Mother”,” Snowpiercer”, “Okja” gibi filmlerle yıllardır adından övgüyle söz ettiriyordu.

1-11 Eylül tarihleri arasında fiziki gösterimlerle gerçekleşmesi planlanan 78. Venedik Film Festivali’nin Ana Yarışma jürisinde Joon-ho’ya eşlik edecek isimlerin de önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN