Anıtkabir saat kaçta açılıyor? Anıtkabir hafta sonları ve bayramlarda açık mı? Anıtkabir çalışma saatleri 2022

Anıtkabir saat kaçta açılıyor? Anıtkabir hafta sonları ve bayramlarda açık mı? Anıtkabir çalışma saatleri 2022

Anıtkabir ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar çalışma saatlerini araştırıyor. Yıl içerisinde binlerce turist ağırlayan Anıtkabir’in saat kaçta açıldığı merak ediliyor. İşte Anıtkabir çalışma saatleri…

Ankara'da bulunan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının da yer aldığı Anıtkabir yıl içerisinde binlerce turist ağırlamaktadır. Anıttepe'de bulunan Anıtkabir, Ankara Kalesi'ni en iyi gören konumda yer almaktadır. Eski ismi ile Rasattepe olarak bilinen Anıttepe’de İsmet İnönü’nün de kabri bulunmaktadır. Yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret ettiği Anıtkabir'in çalışma saatleri merak ediliyor. Ankara'ya gelen kişilerin ilk gittiği mekanlar arasında yer alan Anıtkabir'in saat kaçta açıldığı ve saat kaçta kapandığı merak ediliyor. İşte Anıtkabir çalışma saatleri…

ANITKABİR ÇALIŞMA SAATLERİ 2022

Anıtkabir'in ziyaret saatleri yılın her günü aynı değildir. Bazı özel günler ve tarihlerde ziyaret saatleri de değişiklik gösterebilmektedir. Ancak genel olarak bakıldığında Anıtkabir saat 09:00’da ziyaretçilere açılırken akşam 16:00 ile 17:00 saatleri arasında kapanmaktadır.

01 Şubat – 14 Mayıs Açılış: 09:00 Kapanış: 16:30

15 Mayıs – 31 Ekim Açılış: 09:00 Kapanış: 17:00

01 Kasım – 31 Ocak Açılış: 09:00 Kapanış: 16:00

Anıtkabir saat kaçta açılıyor

ANITKABİR HAFTA SONU AÇIK MI?

Anıtkabir'i ziyaret etmek isteyen kişiler hafta sonu da ziyaret gerçekleştirebilir. Hafta içi açık olan Anıtkabir Cumartesi-Pazar günleri de tüm ziyaretçilere açıktır.

ANITKABİR BAYRAMDA AÇIK MI?

Anıtkabir,Ramazan ve Kurban Bayramında açıktır. Bunun yanı sıra 1 Ocak, 1 Mayıs, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatillerde de Anıtkabir'i ziyaret edebilirsiniz. Anıtkabir resmi tatillerde de açıktır. Anıtkabir'in çalışma saatleri özel tarihlerde değişiklik gösterebilir. Buna göre çalışma saatleri şu şekildedir:

 23 Nisan Anıtkabir Ziyaret Saatleri: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl kutlanırken Anıtkabir'de de çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu nedenle Anıtkabir sabah saat 09:00’da açılırken akşam saat 21:00’de kapanmaktadır.

19 Mayıs Anıtkabir Ziyaret Saatleri:19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Anıtkabir sabah saat 09:00’da açılırken akşam saat 22:00’de kapanmaktadır.

Anıtkabir hangi günler açık

29 Ekim Anıtkabir Ziyaret Saatleri: 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin ilan edilmesi ile birlikte bu tarih Cumhuriyet Bayramı olarak ilan edildi. Her yıl 29 Ekim tarihinde etkinlikler düzenlenirken Anıtkabir'de ziyaret edilmektedir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Anıtkabir sabah saat 09:00’da açılırken akşam saat 19:30’da kapanmaktadır.

10 Kasım Anıtkabir Ziyaret Saatleri: Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde ebediyete uğurlandı. Her yıl Atatürk'ü anma günü olarak kutlanan 10 Kasım tarihinde Anıtkabir sabah saat 09:00’da açılırken akşam saat 22:00’de kapanmaktadır.

Anıtkabir ziyaret saatleri özel gün ve haftalara göre değişiklik gösterirken Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayınlanan program doğrultusunda saatler belirlenmektedir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN