Beklenen gün geldi! Hesaplara 3.340 TL yatırılıyor! Son ödeme 30 Kasım 2022

Beklenen gün geldi! Hesaplara 3.340 TL yatırılıyor! Son ödeme 30 Kasım 2022

Beklenen gün geldi çattı. Bugün itibariyle hesaplara 3.340 TL yatırılacak. Paranın yatıp yatmadığını e-devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz. Gece yarısından itibaren yapılacak olan ödemeler il il devam edecek. Tüm ödemeler ayın 30’unda tamamlanacak.

Yaşlı engelli ve bakıma muhtaç olan birçok kişi devletten destek ödemesi almaktadır. Her ayın 15'inde başlayan ödemeler ay sonuna kadar devam eder. Ödemelerin yatıp yatmadığını e-devlet sistemi üzerinden kontrol edebilirsiniz. Banka hesaplarına yatırılan ödemeleri hesaplarınızdan da görüntüleme imkanınız bulunuyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşı alan birçok kişi e-devlet sistemi üzerinden sorgulama yapabilmektedir. T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile birlikte sisteme giriş yaparak“Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sonucu öğrenebilirsiniz.

evde ayak bakımı

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR YATIRILIYOR?

Evde bakım maaşı her sene farklı tutarlarda yatırılmaktadır. 2022 yılı Temmuz ayında asgari ücrete yapılan zamla birlikte evde bakım maaşı 3.340 TL’ye yükseldi. Aralık ayında asgari ücrete yeniden zam yapılırken Evde bakım maaşları da güncellenecek.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİYOR?

Evde bakım maaşı almak isteyen kişiler bakanlık tarafından gerekli görülen şartları tamamlaması gerekiyor.

Engelli oranına bakılmadan verilen ödemeler, 18 yaş altı çocuklar için engelli sağlık raporunda yer alan özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir ibaresinin bulunması gerekiyor. Raporunda bu ifade bulunan kişiler evde bakım ödemesi alabilmektedir. 18 yaşından büyük olan kişiler için de raporda tam bağımlı ifadesinin bulunması gerekiyor. Raporlarında bu ibareler bulunan kişiler evde bakım maaşına yararlanabilmektedir. Bununla birlikte kişilerin bakanlık tarafından belirlenen gelir şartını da sağlıyor olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN