Cuma namazı saat kaçta? 5 Ağustos 2022 İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Bursa, Antalya Cuma namazı ezan vakitleri

Cuma namazı saat kaçta? 5 Ağustos 2022 İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Bursa, Antalya Cuma namazı ezan vakitleri

İstanbul başta olmak üzere tüm illerde cuma namazının saat kaçta olduğu sorgulanıyor. İşte, 5 Ağustos 2022 İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Bursa, Antalya Cuma namazı ezan vakitleri..

İslam aleminde Cuma günleri müslümanların bayram günü olarak tanımlanır. Cuma namazının eda edilmesi her müslümana farz kılınmıştır. Ezan saatleri ve namaz saatleri ise hemen hemen her vatandaş tarafından araştırılırken Cuma namazı saati de bu kapsamda çok sık sorgulanmaktadır.

Cuma günleri öğlen vaktinde kılınan bir namaz olan Cuma namazının öğlen ezanının okunmasından sonra okunan cuma ezanı sonrasına denk gelir. Sürekli değişkenlik görülen Cuma namazı saati illerde de bu anlamda farklılık göstermektedir.

Cuma namazı saat kaçta

5 Ağustos 2022 İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Bursa, Antalya Cuma namazı ezan vakitleri

5 Ağustos günü için Cuman namazı vakitlerini araştıran vatandaşlar, ikamet ettiği illerde ezanın kaçta okunacağını ve namaza kaçta başlayacaklarını araştırıyorlar. İşte, Türkiye genelinde bazı illerde Cuma namazı vakitleri:

İstanbul : 13:15

Ankara : 13:00

İzmir : 13:23

Bursa : 13:15

Konya : 13:01

Antalya : 13:08

Van : 12:18

Trabzon : 12:32

Düzce : 13:06

Bolu : 13:05

5 Ağustos Cuma günü için cuma namaz vakitleri yukarıda paylaşılan şekildedir. İstanbul'da 13:15'te kılınacak olan Cuma namazı İzmir'de 13:23'de Ankara ise 13:00'da kılınacaktır.

Cuma vakti selası okunduktan sonra her cami imamı bir sohbet verebilir. Bu vaazlara katılmak isteğe bağlıdır. Cuma selası ezandan ortalama 1 saat kadar önce okunur ve selayı genel olarak müezzinler okurlar.

Cuma namazı nasıl kılınır?

Cuma namazı saat kaçta

Cuma günleri camide cemaat ile birlikte kılınan Cuma namazı dört rekatı ilk sünnet, iki rekatı farz ve dört rekatı da son sünnet olarak kılınır. Toplamda 10 rekat olarak eda edilen Cuma namazı, diğer namazlar gibi kılınır.

Sünnet kılındıktan sonra imam minbere çıka ve o sırada müezzin, iç ezanı okur. Ezanın hemen ardından imam minberden kalkar ve iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dini konular için bilgilendiren ve yönlendiren konular yer alır.

Hutbe okunduktan sonra imam cemaatin önüne geçer ve iki rekat Cuma namazını kıldırır. İmam Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmak için niyet ettikten sonra başlanan farz sonrası imam Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli bir şekilde okur.

Cuma namazının farzının kılınmasının ardından cumanın son sünneti eda edilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN