İstanbul’a kar yağacak mı? İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

İstanbul’a kar yağacak mı? İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

İstanbul'da beklenen kar yağışının ne zaman olacağı açıklandı! Kasım ayına veda etmeye hazırlandığımız bu günlerde İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Sorusu pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

 Son günlerde herkesin merakla beklediği "kar yağışı", yanıt bulmaya başlıyor.

İstanbul'a kar ne zaman yağıyor? Herkes bu soruların cevabını düşünürken açıklama ve uyarı gelmeye başladı.

Geçen yılın kış aylarında İstanbul'da kritik uyarı yapılmış, bazı yerlerde 40 santimetreden fazla kar yağmıştı.

İstanbul'a kar ne zaman yağacak

Aralık 2022'ye sadece birkaç gün olmasına rağmen, garip şiddetli yağmur tarihleri görünmeye başladı.

İklim uzmanı Dr. Okan Bozyurt, Sibirya'dan gelen soğuk havanın etkisini artıracağını söyleyerek kar yağacak tarihi açıkladı.

Bozyurt, Aralık ayında kış tatbikatı olduğunu ve hazırlanmamız gerektiğini duyurdu ve soğuk Sibirya havası nedeniyle İstanbul'a kar yağacağı tarihi söyledi.

Önümüzdeki günlerde yurdun büyük bir bölümünün soğuk havadan etkilenmesinin beklendiğini sözlerine ekleyen Dr. Bozyurt, ““Kasım ayını geride bırakıyoruz. Ama havalar adeta yaz günlerini aratmayacak düzeyde güzelleşti.

Gündüzleri oldukça sıcak, iç kesimlerde bile gölgede sıcaklık 20 derecenin üzerinde seyrederken geceleri de bir hayli soğuk.

İstanbul'a kar ne zaman yağacak

Halk arasında buna sadece pastırma yazı denmiyor, pastırma yazı ve ayazı deniyor. Yani gündüzü yaz, gece ayaz bu da etkili olan yüksek basınçtan kaynaklanıyor.

Çünkü yılın bu döneminde havadaki su buharı giderek azalıyor nem azaldığı için bulutsuz bir gökyüzü oluyor bu sebeple de gündüzleri bulutsuz oldukça güzel geceleri de oldukça soğuk geçiyor” ifadelerine yer verdi.

Uzmana göre 14 veya 15 Kasım'da Sibirya'dan soğuk ve yağışlı bir sistem bekleniyor.

Yapılan bir başka açıklamadaysa “Özellikle 28-29 Kasım gibi yeniden soğuk ve yağışlı bir sistem bekliyoruz. Asıl soğuk havalar ise Aralık’ın 10-15’i arasında ilk ciddi kış provası yapılacak. Aralık'ın 20’sinden sonra özellikle yılbaşından sonra ise 2022-2023 La nina kışı tam olarak etkisini yansıtmaya başlayacak ve ocak ayında da çok ciddi anlamda yoğun ve etkili kar yağışları bekliyoruz. Bu yoğun kar yağışı en fazla Marmara bölgesini etkileyecek. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerler etkilenecek.” Dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN