Kızılay doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır? Yeni doğan bebek için devlet yardımları ve Kızılay para yardımı şartları

Kızılay doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır? Yeni doğan bebek için devlet yardımları ve Kızılay para yardımı şartları

Yaşlısından engellisine öğrencisinden işsizine kadar bütün kesime ulaşan Kızılay, 10 milyon 40 bin lira bütçesiyle beraber 62 bin 700 öğrenciye ulaştı. Öğrencilerin yanı sıra yeni doğan bebeklere ve annelere de Kızılay tarafında destek verilmektedir. Kızılay doğum parası nasıl alınır? Kızılay yeni doğan bebek yardımı nedir? Sevgi bohçacı içerisinde neler vardır? Kızılay para yardımı kimlere yapılır? İşte detaylar…

Türk Kızılay Niğde Şubesi 2 tane hasta önünde yeni doğan bebekler için yardım standı açmasıyla beraber bu proje gündeme geldi. Birçok kişinin haberi olmayan bu yardıma birçok hayırsever desteklerini esirgemedi. Bunun üzerine Kızılay bebek yardımı nedir, kimlere verilir? sorusuna yanıt aranmaya başlandı. İşte Kızılay tarafından sunulan yardım projeleri haberimizde yer almaktadır 

KIZILAY SEVGİ BOHÇASI KİMLERE VERİLİR? 

2010 tarihinden bu zamana kadar Kızılay tarafından ele alınan sevgi bohçacı yardımı milyonlarca kişiye destek olmaya devam etmektedir. Hayırseverlerin yaptığı bağışlarla beraber sevgi bohçacı projesi sürdürülebilir hal alırken sosyal güvencesi ve maddi durumu olmayan ailelere ve yeni doğan bebekler için düşünülen yardım programıdır. 

KIZILAY BEBEK YARDIMINDAN NASIL YARARLANILABİLİR? 

Öncelikle anne ve bebeğin sağlığı gelirken devamında temel ihtiyaçlarının giderilmesiyle beraber aynı zamanda nakdi olarak da yardım edilir. Kişilerin ihtiyaç durumu ise Türk Kızılay’ı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkarken ona göre yardımın boyutu büyür ya da küçülür. Sevgi bohçacı için belirlenen tutar 250 TL olurken Kızılay ‘ın resmî internet sayfası üzerinden ya da 168 çağrı hattından kayıtlar gerçekleşir.

Kızılay doğum yardım parası

KIZILAY SEVGİ BOHÇA İÇERİĞİNDE NELER VAR? 

-Bebek Bezi

-Çanta

-Islak Mendil

-Ateş Ölçer

-Şampuan

-Hastane Çıkış Seti

-Pişik Kremi

-Bebek Battaniyesi

-Sabun

-Gecelik

-Bebek Yağı/Losyonu

-Hijyenik Ped

KIZILAY YARDIMI ALMA ŞARTLARI NELERDİR? 

İhtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar. Bu kişilerin arasına ise yaşlılar, kadınlar, engelliler, işsizler, evsizler, sığınmacılar, şiddet mağdurları, gazi ve şehit yakınları vb. 

GIDA YARDIMI 

Geliri olmayan ihtiyaç sahiplerine temel beslenme ve gıda malzemelerinin karşılanması sonucunda milyonlarca kişiye Kızılar işbirliğiyle gıda yardımı yapılmaktadır. 

Kızılay yardımları

DOĞUM YARDIMI 

Yeni doğan bebekler için ve aynı zamanda annenin doğum sonrası ihtiyaçlarının giderilmesi yapılırken aynı zamanda nakit olarak da belirli miktar temin edilir. 

KIZILAY BARINMA YARDIMI 

Kalacak evleri olmayan ya da kaldıkları yer oturulmayacak gibi olan durumdaki kişilerin evleri onarılır ve sağlık bir ortam haline getirilir.

KIZILAY SAĞLIK YARDIMI 

SGK tarafından karşılanmayan veya bir bölümü karşılanan ilaç, tıbbi malzeme ve tedavi giderleri karşılanmasında KIZILAY destek vermektedir. 

Kızılay aşevi yardımı

KIZILAY AŞEVİ YARDIMI 

Dışarıda kalan ya da ihtiyaç sahibi olan kişilerin yararlanması için düzenlenen aşevi yardımında günlük sıcak yemek ihtiyaçlarını giderilir.

KIZILAY RAMAZAN AYI YARDIMI 

Ramazan ayının gelmesiyle beraber ihtiyaç sahiplerinin temel ihtiyaçlarımı giderilir ve bu yardımlar Ramazan ayı boyunca devam eder.

KIZILAY BAĞIŞÇI YARDIMLARI 

Kızılay bünyesinde gerçekleşen bağışçı yardımı, yaşlı gayrimenkul bağışçılarının ihtiyaçlarının karşılanmasını hedeflemektedir. Sosyal yardım programıyla alakası olmayan bu yardım ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi üzerine gerçekleşmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN