Mehil vesikası nedir? Mehil Vesikası nereden alınır? Mehil vesikası detayları

Mehil vesikası nedir? Mehil Vesikası nereden alınır? Mehil vesikası detayları

Herkes tarafından merakla Mehil vesikasının ne olduğu, ne işe yaradığı ve nereye sunulduğu merakla araştırılıyor. Peki, Mehil vesikası nedir? Mehil vesikası nereden alınır? Mehil vesikası ne işe yarar? Mehil vesikası nereye sunulur? İşte Mehil vesikası hakkındaki detaylar…

Hemen hemen hukuki alanlarda ve icra alanlarında duyduğumuz Mehil vesikasının ne olduğu ve nereye sunulduğu herkes tarafından merak ediliyor. Genellikle icra konularında karşımıza çıkan bu terim, özellikle kamu kurumlarının icra dairesi ile olan ilişkileri esnasında çok duyulmaktadır.

MEHİL VESİKASI NEDİR?

Tehiri icra kararı getirmek amaçlı olarak alınan süreyi gösteren resmi belgeye mehil belgesi adı verilmektedir. İcranın geri bırakılması gibi durumlarda karşımıza çıkmaktadır. İcra iflas kanunu 36.madde gereği bir ilam icraya konulduğu zaman ilamı temyiz eden taraf temyiz dilekçesinin bir sureti ile icra müdürlüğüne başvurarak bir talepte bulunabilir. Şayet Yargıtay’dan icranın geri bırakılması kararı getirene kadar kendisine biraz süre verilmesi talebinde bulunur.

Mehil vesikası

Yani icranın bitmesi içinde verilen bu sürede belirli belgeler gereklidir. icra dosyasına dosya borunun para ya da kanunda sayılan teminatlardan birisinin verilmesiyle beraber icra müdürü tarafından Yargıtay’dan icranın geri bırakılması kararını verinceye kadar verilen genellikle dosyanın Yargıtay’a sevk tarihinden itibaren 90 gün şeklinde verilen mehildir.

MEHİL VESİKASI NEREYE SUNULUR VE NEREDEN ALINIR?

Mehil vesikasıyla ilgili sunumlar ve alım işlemine yönelik işlemler için icra müdürlüğüne başvuru yapılmalıdır. Bu süreçte alınacak olan kararlar bu belgeye bağlı olduğu için de doğrudan buradan alınması gereklidir. mehil vesikasının sunumu mahkemeler veya Yargıtay’a iletilmektedir. Bununla beraber dosya bu şekilde karşımıza çıkar ve işlemlerimiz ilerlemiş olur.

Mehil vesikası

MEHİL VESİKASI SÜRESİ KAÇ GÜNDÜR?

İcra müdürlüklerinden yapılan ve ön plana çıkarılan bu çalışmalar herkes için bir seçenek oluşturulabilir. Genellikle 90 günlük olarak verilmekte olan bu belgeler, resmi olarak da bu şekilde karşımıza çıkıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN