O bakanlık dar gelirliye 1250 TL karşılıksız para verecek! Başvurular e-Devlet’ten... 1 sene boyunca kesintisiz ödenecek! Başvurular için acele edin

O bakanlık dar gelirliye 1250 TL karşılıksız para verecek! Başvurular e-Devlet’ten... 1 sene boyunca kesintisiz ödenecek! Başvurular için acele edin

Hükümet ve bağlı bakanlıklar aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere fatura ve çocuk destek ödemeleri yapılmaktadır. Sosyal yardım programları gün geçtikçe artış gösterirken bunlarla sınırlı kalmayacağı belirtildi. Yeni yılla beraber artacak destekler üzerine 850-1250 TL arasında nakit destek verilir. Peki aile destek ödemeleri kimlere verilir? Aile destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte detaylar…

Asgari ücrete, memur maaşıma ve emekliye zam gelmesinden sonra yapılan sosyal yardım programlarının ücretleri de attık gösterdi. Bununla beraber ihtiyaç sahiplerine verilen destek ödemelerinden yararlanmak git gide kolaylaştı. Aile destek ödemeleri ne kadar? Aile destek ödeme şartları nelerdir? 

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK? 

Bakan Derya Yanık sosyal yardımlar hakkında yaptığı açıklamada aile destek ödemelerinin ne zaman yatırılacağına da değindi. Türkiye, aile destek programlarıyla gelişmeye devam ederken ülkenin refahını vatandaşlarla paylaşmaya devam edildiğini belirtti. Gün geçtikçe daha fazla vatandaşa el uzatmak adıma 15 milyar lira bütçe 40 milyar liraya kadar çıkarıldığını söyledi. Bununla beraber 450-600 TL olan ödemeler 850-1250 TL’ye çıkarıldı. Çocuk sayısına göre değişen yardımlar ile 350-650 arasında hesaplara yatırılmaktadır. 1-2 çocuk için 350 TL, 3 çocuk için 450 TL, 4 çocuk için 550 ve daha fazla çocuk için 650 TL ödeme yapılmaktadır. 

aile destek ödemeleri

AİLE DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI 

-TC vatandaşı olmak 

-Mavi kart sahibi olmak 

-İkametgah adresinin yurt dışında olması 

-18 yaşından küçük olmak 

-Başvuru yapacak olan kişilerin hanesinde memur, kamu işçisi, noter ya da muhtar olarak çalışanın olmaması gerekiyor. Aksi takdirde bu sektörde çalışanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

-Başvuru yapacak kişilerin ceza hükmünün bulunmaması 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AİLE DESTEK AÇIKLAMASI 

Düzenlenen kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan aile destek ödemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Destek ödemeleri hakkında gün geçtikçe geliştirmelerin devam etmesi halinde bütçe olarak 40 milyar lira ayrıldığının altını çizerken çocuklar için ilave desteklerin olacağını belirtti. 

HANE İÇİNDEKİ KİŞİ BAŞIMA DÜŞEN GELİR HESAPLAMA 

Gerçekleşen aile destek ödemelerinde her yol belirlenen asgari ücret üzerinden kişi başına düşen gelirim üçte birinden az olması gerek keresin. Gelir seviyesi tespiti, hane yaklaşımı çerçevesinde gerçekleşmesi üzerine hane geliri ile hanedeki kişi sayısı üzerinden hane içindeki kişi başıma düşen gelirin tespitini gösterir. Bu hesaplama ise GSS Gelir Tespiti kapsamında yapılan yöntem kullanılır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN