O tarihten önce sigortalı olanlara iyi haber! SGK'nın açıklaması bayram ettirecek: Maaş ve emeklilikte yeni dönem

O tarihten önce sigortalı olanlara iyi haber! SGK'nın açıklaması bayram ettirecek: Maaş ve emeklilikte yeni dönem

Emeklilik için heyecanla bekleyen 2008 yılından önce çalışma hayatına girenlerle ilgili kritik açıklama yapıldı. Bu tarihten önce sigorta girişi yapılan kişilerin emeklilik maaşı hesaplamaları son yedi yıllık çalışma hayatlarının 3.5 yılı dahil edilerek düzenlenecek. Bu tarihten önce çalışma hayatına başlayanların emekliye ayrıldıktan sonra da çalışma hakları olacağı öğrenildi. İşte detaylar...

2008 yılından önce çalışma hayatına atılan ve sigortası başlayan kişilerin emekli olduklarında alacakları maaş son yedi yıllık çalışma hayatlarının 3.5 yılı ele alınarak hesaplanacak. Ayrıca bu kişiler emekliye ayrılsalar bile aktif olarak çalışmaya devam edebilecek.

Ancak kendi isteğiyle işten çıkanlara kıdem tazminatı verilmemesi kararı alında. Yeni düzenleme sonrasında yaşını doldurmak için bekleyen ancak prim ile sigortasını doldurmuş olanlar kıdem tazminatı alabilecek.

ÇALIŞMA SÜRELERİ NE KADAR?

Bir kişi 2008'den önce işe başlayarak önce BAĞ-KUR'lu olarak çalışmışsa ve son 3,5 yılında SSK sigortasını ödemişse SSK emeklisi olmaya hak kazanır.

YENİ EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ

Ancak son yedi yılda 2 ayrı sigorta ödemesi yapıldıysa ve bunların ödenen zamanları aynıysa son ödenen sigortaya göre emekli olacaktır.

MAAŞLAR ARTACAK MI?

Son 3.5 yılda sigortası SSK üzerinden ödenmiş olan SSK emeklisi olacaktır. SSK'lı emeklilerin maaşları BAĞ-KUR'lulara göre 200 ile 300 TL daha fazladır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN