Otomobil alacakları yakından ilgilendiriyor! 2. elde yeni dönem başlıyor! Yenilenmiş otomobiller piyasada olacak... Fabrika çıkışlı 2. el otomobil devri başlıyor!

Otomobil alacakları yakından ilgilendiriyor! 2. elde yeni dönem başlıyor! Yenilenmiş otomobiller piyasada olacak... Fabrika çıkışlı 2. el otomobil devri başlıyor!

2. araçlarda yenilenen araç dönemi! Özellikle Asya'da çok rağbet gören içten yanmalı motorlu araçların elektrikli otomobile dönüştürülmesine yönelik bir modelin Türkiye'ye getirilebileceği tartışılıyor. Dönüşümün diğerlerinden yüzde 45 daha ucuz olabileceği belirtiliyor. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Otomobil fiyatlarının düşmesi beklenirken, vergi matrahının revize edileceği söylendi.

Öte yandan, yıl sonuna kadar otomobil fiyatlarının yüzde 20 artacağı ve ikinci el otomobillerde yenilenen fabrika çıkışlı araç satışının yıl başında başlanacağı düşünülüyor.

2. EL ARAÇLARDA FABRİKA ÇIKIŞLI SATIŞ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Böylece yeni araç almaya gücü yetmeyen vatandaşlar araçlarını fabrikada 6 yıla kadar güncelleyip sıfır araç olarak kullanma imkanına sahip oluyor. Bu bağlamda en çok merak edilen konulardan biri de dönüşümdür. Gelecekte, fabrika optimizasyonları da talebe göre değişebilir. Sektör uzmanlarına göre, benzinli ve dizel arabaların bu yöntemle elektrikli araçlara dönüştürülmesi durumu da ortaya çıkabilir.

YÜZDE 45 DAHA UCUZ

Bu hamle henüz Türkiye'ye yönelik olmasa da küresel bir trend ve benzinli veya dizel araçları elektrikliye dönüştürmek teknik olarak mümkün. Bunu özellikle Asya ülkelerinde görüyoruz. Bu araçların yeniden inşası için mesela 5 bin euro gibi rakamlardan bahsediyorlar. Bir dönüşümün sıfır elektrikli arabadan %40-45 daha ucuz olabileceği söyleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN