TOKİ arsa kura çekimleri ne zaman olacak?

TOKİ arsa kura çekimleri ne zaman olacak?

Son dönemlerde vatandaşların gündemini oluşturan TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki TOKİ arsa kurası ne zaman yapılacak? Tüm detaylar haberimizde.

TOKİ sosyal konut projesi başvuru süreci tamamlandıktan sonra insanlar merakla kura çekilişlerini araştırmaya başladı. Peki TOKİ sosyal konut arsa çekilişleri ne zaman yapılacak? Kura çekilişi nasıl olacak? TOKİ sosyal konut arsa kura çekilişi ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TOKİ SOSYAL KONUT ARSA KURASI

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında arsa sahibi olmak isteyen insanlar için arsa kurasının ne zaman çekileceği ile ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar kapsamında 2023 senesi Mart ayına kadar hem ev hem arsa kuralarının tamamlanması tahmin ediliyor.

TOKİ Arsa Kura Çekilişi Detayları

TOKİ ARSALARI NASIL ALINACAK

TOKİ sosyal konut projesi arsa kura çekilişleri yapıldıktan sonra arsa tahsis bedelinin 10'da 1'i peşin olarak, geriye kalanları ise 9 yıllık isteyen kişiler için aylık isteyen kişiler için de senelik olarak ödenecek. Taksitler eşit olarak dağılacak. Peşinat bedeli ödendikten daha sonra taksit ödeme tarihleri sözleşmenin imzalandığı tarihten tam 1 sene sonra başlayacak. 9 senelik eşit olarak dağılacak olan taksit tutarları 108 ay içinde tamamlanacak. Ancak sözleşme yapılırken yıllık ödeme ya da aylık ödeme tercihlerinden yalnızca biri seçilecek. Arsa sahibi olmaya hak kazanan vatandaşın noter onaylı taahhütname sunması gerekecek. Banka sözleşmesi aşaması tamamlandıktan sonra dekont ve taahhütname ile birlikte tapu devri gerçekleştirilecek. Arsa ile ilgili tahsis edilme tarihinden sonraki ilk yılda konut inşaatının başlanması ve sonraki ikinci yılda nüve kısmının bitmiş olması zorunlu tutulacak. İmar planları kapsamında toplu olarak yapılaşmaya uygun görülen taşınmaz arsalar hak sahipleri için bankaya başvuru yaptıklarında diğer hak sahipleri de başvuru yapmış kabul edilecek. Kura sonuçlandıktan sonra hak sahipleri başvuru yapıldıktan sonra tapu senedi tarihine bakılarak en geç 1 sene içinde evlerini yapmak zorunda olacak. Bahsi geçen konut yapımına başlandıktan sonra sunulan plan doğrultusunda en fazla 2 sene içinde zemin kat taban döşemesinin bitmesi şart olacak. Arsa başvurusu yapan vatandaşların bu şartları kabul ettiği sayılacak. Belirtilen şartlara uymayan vatandaşların arsaları hüküm gereği olmadan ihtiyaç duyulan bedelin yüzde 10'u kesildikten sonra kalan miktar geri talep edilecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN