TOKİ sosyal konut başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ 250 bin sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman? 2022 TOKİ başvuru sorgulama ekranı

TOKİ sosyal konut başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ 250 bin sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman? 2022 TOKİ başvuru sorgulama ekranı

TOKİ Sosyal Konut Projesi, uzun süredir gündemde yer alan en önemli konulardan biri olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Başvurular 31 Ekim 2022 tarihine kadar devam ederken birçok vatandaş başvuru sonuçları hakkında araştırma yapmaktadır. İşte 2022 TOKİ başvuruları hakkında merak edilen tüm detaylar…

13 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile Türkiye'nin en büyük Toplu Konut Projesi açıklandı. 14 Eylül itibarıyla konutlar için başvuru ekranı açılırken başvuruların 31 Ekim'e kadar devam edeceği bildirildi. Uygun taksit ve ödeme imkanları ile ev sahibi olmak isteyen dar gelirli aileler başvurular hakkında araştırmalarına devam ediyor. TOKİ başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte 2022 TOKİ başvuruları hakkında merak edilen tüm detaylar…

TOKİ BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ başvuru sonuçları hakkındaki detayları paylaştı. Katıldığı canlı yayın programında Toplu Konut Projesi hakkındaki detayları açıklayan Bakan Kurum, 2022 yılı Kasım ayında kura çekimlerinin başlayacağını söyledi. Bakan Kurum, bununla birlikte kuralların 2023 yılı Mart ayına kadar devam edeceğini.

TOKİ KURA NE ZAMAN, KURA ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

 Bakan Kurum 2022 yılında başlayacak olan kura çekimlerinin 2023 yılı Mart ayında tamamlanacağını ifade etti. Murat Kurum, kura çekimi için ödeme yapan vatandaşlara kura çıkmaması sonucunda ödedikleri 500 liranın IBAN aracılığıyla geri döneceğini ifade etti.

TOKİ Başvuruları

TOKİ KONUT BELİRLEME KURASI NEDİR?

Konut tipi ayrımı bulunmadan proje bazında başvurular alınmaya devam ediyor. Daire sahipleri ise yapılacak olan "Konut Belirleme Kurası" çekilişinin ardından belli olacak.

2022 TOKİ KAÇ VADE YAPILIYOR?

 TOKİ resmi sitesinde yayınlanan bilgiler ışığında konutlar için %10 peşin 240 ay vadeli ödeme seçenekleri yer almaktadır. Taksit ödemeleri konut teslimlerini takip eden ay itibariyle başlayacaktır.

OTURMA KOŞULU ve DEVİR İŞLEMLERİ; Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

TOKİ PEŞİNAT NE KADAR?

TOKİ sosyal konut projeleri hakkında açıklamalar yapılırken TOKİ başkanı Ömer Bulut’ta proje hakkındaki detayları paylaştı. Konutlar için en düşük 608 bin TL fiyat belirlendiğini ifade eden Bulut, %40 indirimli olarak satışa sunulacağını aktardı. İlk önce konut başvurusu alındığını aktaran Bulut, daha sonra kura çekilişi yapılacağını dile getirdi. Bulut, proje belli olduktan ve temeli atıldıktan sonra ise sözleşme imzalanarak ödeme yapılacağını vurguladı.

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir.

Kura çekilişleri hakkında araştırmalar yapılırken merak edilen konularda TOKİ resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. İl bazında yapılacak olan kura çekimleri için kura yeri ve saati TOKİ web sayfasında duyurulacak.

81 ilde ayrı ayrı kura çekilişi yapılacağını ifade eden Murat Kurum, dijital ortamda yapılan kuraların vatandaşların gözü önünde yapılarak hak sahiplerine verileceğini dile getirdi.

TOKİ 2022 Başvuruları Ne Zaman

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADE EDİLECEK Mİ?

TOKİ başvurusunda bulunan kişilere kura çekilişi sonrasında herhangi bir daire çıkmaması durumunda bankalara ödeme yaptıkları 500 TL hesaplarına geri yatırılacaktır. IBAN aracılığı ile yapılacak olan ödemeler ATM üzerinden de yapılabilmektedir.

TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

 Dar ve orta gelirli ailelerin de ev sahibi olması adına yapılan TOKİ projeleri için başvurular devam ediyor. 14 Eylül 2022’de başlayan kura 31 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecek. E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapacak olan kişiler için son başvuru tarihi 28 Ekim 2022’dir.

TOKİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

TOKİ Sosyal Konut Projesi hakkındaki detaylar açıklanmaya devam ediyor. Alt ve orta gelirli ailelerin de ev sahibi olması adına gerçekleştirilen proje için başvurular devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen birçok kişi başvuruların nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Ziraat ve Halk Bankası şubelerinde başvuru işlemleri yapılırken e-devlet sistemi üzerinden de yapılabilmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN