‘Üç Büyükler’e iç darbe

Normal bir sezonda şampiyonun çıkacağı ya da şampiyonluk hesaplarının içine katılacağı bir derbi olurdu.

Dünkü maç futbolun ‘yeni normal’inde sıradan bir maça dönüştü. Gözlerin sahada kulakların ise şampiyon çıkaracak olan Başakşehir- Kayserispor ile Trabzonspor- Konyaspor maçlarında olduğu bir karşılaşmaydı.

Fenerbahçe kayıp sezonu en iyi yerde bitirmek için çıkmıştı sahaya ve ilk yarının hakimiydi. 39 yaşındaki Emre Belözoğlu, kariyerinin son derbisinde kendisine torpil yapmış ve ilk 11’e yazdırmıştı adını. Fiziği değil ama hırsı kaldırdı ilk yarının yüksek temposunu. Fakat çenesi ayaklarından çok çalışıyordu. O kadar bağırdı ki Ozan Tufan’a, onsuz başladığı maçlarda ön plana çıkan Ozan ortalıklardan kayboldu. Ferdi solda arı gibi çalıştı, Lens’i kaçıran Hasan Ali’nin kademesine girip bir gol akınını bile kesti. Kaleci Altay kritik toplar çıkardı, gerisi ise takım ortalaması kadardı. Fenerbahçe yetenekleri ile değil hırsıyla oynuyordu. Tabii bu hırsın yan etkileri de vardı. Vedat Muriç, orta sahada alakasız bir pozisyonda Vida’ya tekme atarak takımı daha oyunun başında 10 kişi bıraktı. Bu kırmızı kart Fenerbahçe’nin sahadaki mutlak üstünlüğünü yavaş yavaş kaybetmesine yol açtı.

Beşiktaş açısında ilk yarı, rakip 10 kişi kalmasına rağmen verimli sayılmazdı. Boateng ve Boyd etkisiz eleman olunca, Atiba yaratıcı paslar atamayınca Burak Yılmaz ileride yalnızları oynadı. Hücumdaki tek etkili isim Lens ise gol atmaktan çok kart görmeyi düşünüyor gibiydi.

Caner’in ileriden dönüşlerdeki yavaşlığını savunmada Roco çok iyi kapattı. Gökhan ise Ferdi ve Hasan Ali ile gelen baskıyı karşılamada başarılı oldu.

Maçın ikinci yarısı da benzer bir tabloda başladı. Maçı daha çok isteyen ancak bir kişi eksildiği için yetersiz kalan Fenerbahçe ve sahadaki yıldızların varlığına karşın kalite sorunu olan bir görüntüydü bu. Bu kısır döngü Boateng- Diaby değişikliği ile kırıldı. Diaby’nin ortasında Boyd düzeltti, Beşiktaş’ın gizli santrforu Vida dokundu ve değişmeyecek gibi görünen tabela değişti. Ardından Gökhan’ın kornerde ön direğe yaptığı koşu ve akıl dolu vuruş geldi, Altay’ın iki hatası Fener’in direncini kırmaya yetti.

Ligin heyecanla beklenen maçlarının olduğu statlarda da tabelalar değişiyordu.

Trabzonspor yine öne geçtiği bir maçı daha elinde tutmayı başaramamıştı.. Başakşehir, beraberliğin bile şampiyonluk turu için yeterli olacağı maçta öne geçip kontrolü elinden hiç bırakmadı.

Başakşehir’in şampiyonluğu Türk futbolu için bir ilk. Daha önce Eskişehir, Göztepe, Kocaeli, Sivas’ın şampiyonluk mücadelesi yaptığını görmüş, Trabzonspor ve Bursaspor’un Anadolu devrimini yapmasını yaşamıştık ama bu kez devrim Üç Büyüklere İstanbul’dan geldi. İstanbul Dükalığı içten fethedildi. Hem de taraftarı, camiası olmayan bir kulüp tarafından. Türk futbolu artık eskisi gibi olmayacak, forma kupa kazanamayacak.

YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum