10 numara oynamaya karar verirse...

Büyük oyuncular, iştahları yerine gelip oynamaya karar verince takımlarını çektikleri tüm sıkıntılar içinden alıp selamete taşırlar. İşte dün bunun en güzel örneğini Sneijder ile bir kez daha gördük. Dün maçı izlemeyen, sonucuna bakarak karar veren bir kişi, Galatasaray’ın mükemmel oynadığını düşünebilir. Ancak bu düşünce, özellikle ilk yarı için hiç de geçerli değil. Alanya gibi sadece geriye kapanıp ‘gol yemeyelim’ diye düşünen bir takıma karşı kilidi açmakta bu kadar zorlanıyorsanız şapkayı önünüze koyup düşünmeniz gerekir. Ama çekilen bu sıkıntılara karşı dün Türk Telekom Arena’ya resital sunmaya gelmiş bir Sneijder vardı. Galatasaray’ın tüm gollerinde imzası olan Hollandalı, adeta herkese ‘Ben hala büyük yıldızım’ mesajını verdi. Galatasaray’ın, bu denli rahat ve farka koşmasında Sneijder’in başlattığı istekli mücadelesinin yanı sıra ona katılan Yasin ve Galatasaray’ın baskısı karşısında dağılan Alanyaspor’un da bir hayli büyük katkısı vardı. Sıkıntı çekilen ilk yarının son dakikasında bulunan Galatasaray golü Alanyaspor’un risk almasına neden olunca Galatasaray rahatlayıp Sneijder’in önderliğinde peş peşe gollerini buldu.

ORGANİZE OLMAK GEREKİR

Ancak burada bazı noktalara dikkat çekmemiz de gerekli. Galatasaray, üzerine gelmeyi hiç düşünmeyen Alanyaspor’a da 3-4 net pozisyon veriyorsa savunma güvenliğini bir kez daha gözden geçirmeli. Özellikle kanat savunması Sarı-Kırmızılı takımın en yumuşak karnı. Bu bölgeden gelen hava toplarına izin verdikleri kafa vuruşları ise şampiyonluk mücadelesi veren bir takıma hiç yakışmayacak cinstendi. Umarım devre arasında bu eksiklikler gözden geçirilir. Yoksa uzun zamandır gözlerimizin aradığı Sneijder her zaman böyle etkili olup rakibin kilidini çözüp, takımı zafere götüremez. Onun için bireysel beceriler değil; takım halinde organize olmak gerekir. Şimdilik Galatasaray’da bu pek gözükmüyor. İkinci yarının belli bölümlerinde Sneijder’in önderliğinde bu gerçekleşti ama o da kopuk kopuktu. Eğer organizasyon tam sağlanamazsa her şey Alanyaspor karşısında olduğu kadar iyi olmayabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.