3 puan için istemek yetmiyor

Büyüklerimiz, istemek başarmanın yarısıdır derler. Fenerbahçe, Osmanlıspor karşısında istekliydi. Ancak, bu isteği sonuca dönüştürmekte bir o kadar beceriksizdi. Kağıt üzerinde bakarsanız, futbol oyununu üstün kılacak bütün becerili ayaklar Sarı-Lacivertli ekipte. Ancak tüm isteklerine karşın sonucu değiştirecek final bölgesine topu taşımakta bir o kadar da beceriksizdi. Tabii bunda Pereira'nın, oyuncu tercihlerinin de önemli rol oynadığını hemen söyleyelim. Şurası da bir gerçek ki, Diego kenarda olunca Fenerabahçe topu gol bölgelerine taşımakta zorlanıyordu. Ozan Tufan, tüm gayretine karşın bal yapmayan arı görünümünde.

Van Persie, kalabalık Osmanlıspor savunması içinde yalnızları oynuyor. İstediği topları alamayınca da etkinliği giderek azalıyor. Volkan'ın topla fazla oynama alışkanlığı Alper'in de benzer tutumuyla birleşince pozisyon üretmek giderek zorlaşıyor. Osmanlıspor, belli ki tek puan için İstanbul'a gelmiş. Kalabalık orta sahayı sert savunmayla bütünleştirip Fenerbahçe'nin dengesini bozmayı tek hedef olarak seçmişler.

Bu güçlüğün üstesinden gelmenin temel şartı ise hem topu daha fazla kontrol ederek, isabetli pas bulmaktan geçiyor. Ama Fenerbahçe'nin bu becerili pasları daha fazla yapıp, tempoyu artırmak gibi bir anlayışı yok. Sonuç olarak şampiyonluk dövüşünde devam etmek için rakibin direncini kırmak ve golü bulmanız lazım. Ama Sarı-Lacivertli ekip, bu beceriyi bir türlü sahaya yansıtamadı. Nani'ni alıp, Fernandao'yu van Persie'nin yanına ikinci gol alternatifi olarak eklemek de Fenerbahçe'nin beceri düzeyini artıramayınca, Saraçoğlu'nda pozisyonlar bulunsa da sıkıntılı süreçler yaşanmasına engel olunamadı. Eğer zirve mücadelesi yapıyorsanız, bunu isteğiniz kadar sahadaki organizasyonuzla da göstermek zorundasınız.

Ancak Pereira yönetimindeki Fenerbahçe'nin özellikle kritik maçlarda bu kazanmaya yönelik futbol anlayışında pek fazla göremediğimiz hemen belirtelim. Böylesine önemli bir maçta taraftarın takımını yalnız bırakması bir başka soru işareti. Fenerbahçe, tüm bu isteğine çabasına rağmen golü bulamayınca, kritik şampiyonluk yarışında da evinde 2 puan kaybetmiş oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.