3 puana rağmen tehlike çanları

Futbolun bazı yazılı olmayan genel geçer kuralları vardır. Bunların başında da atamayana atarlar diye bir deyiş gelir. İşte bunun ne kadar geçerli olduğunu dün Konya’da bir kez daha gözlemledik. İlk yarıda neredeyse rakip kaleye hiç gitmeyen pozisyon bile bulamayan Galatasaray ikinci yarının başında bir an için saman alevi gibi parladı ve 51. dakikada ilk kez geldiği Konya kalesinde Sabri’nin ayağından 5 yıl sonra gelen golle istediğini buldu.

Konya zor bir deplasman, ev sahibi de ligin iyi futbol oynayan takımlarından bir tanesi. Ancak Konyaspor’un girdiği pozisyonları gole çevirememek gibi önemli bir sıkıntısı var. İlk yarıda Galatasaray’ın kanat savunucularının zaaflarından oluşan 3 net pozisyon yakaladılar ama son vuruşları bir türlü beceremediler. Galatasaray ligin iddialı ekiplerinden bir tanesi, Hedefleri de çok yukarda. Ancak 2. yarının açılış maçının kazanmalarına rağmen sergiledikleri futbolun kimseyi pek tatmin etmediğini söyleyelim.

Öncelikle Sarı-Kırmızılı ekip topu rakip kaleye taşıyacak iki önemli oyuncusu Bruma ve Yasin’in eksikliğini çok hissetti diyebiliriz. Bu durumda Galatasaray’ı pozisyona sokacak isimler Sneijder ve Selçuk olmalıydı. Ancak her ikiside özellikle ilk yarı boyunca o kadar çok pas hatası yaptılar ki Galatasaray’ın tempo kazanmasını adeta engellediler. Buna bir de yokları oynayan Josue de eklenince Galatasaray’ın orta sahası adeta çöktü.

BÜTÜN PLANLARINI BOZDU

İkinci yarı başında yapılan yeni transfer Rodrigues değişikliği bir anlamda Galatasaray’a hayat getirdi. Rodrigues sürati ve çalışkanlığıyla Galatasaray’a önemli katkılar yapacak gibi gözüküyor. Nitekim golde katkısı büyüktü. Galatasaray’ın yakaladığı diğer pozisyonda yine onun imzası vardı. Konyaspor’un acemice 10 kişi kalması belki bütün planlarını bozdu. Zaman zaman iyi top yaptılar, Galatasaray savunmasının zaaflarına değerlendirdiler ama beceriksizliklerinin önüne geçemediler. Sonuçta Galatasaray çok zor bir deplasmandan biraz şansının yardımı biraz Rodrigues’in ateşlemesi biraz da Sabri’nin çalışkanlığıyla önemli bir galibiyet aldı ama şimdiden söyleyelim bu hep böyle gitmez.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.