Acınacak görüntü...

Böylesine tek maçlı eleme karşılaşmalarında hiçbir hataya yer yok. Öncelikle geçen yılın şampiyonu olarak son 16 mücadelesine çıkmışsanız, rakibinize oyun üstünlüğü kurmak zorundasınız. Bunu yapmanız için de özellikle orta alanda oyunu yönlendirecek topu rakip kaleye doğru itecek bir orta alan liderine de ihtiyaç var. Görünür de bu lider Sneijder ama daha 7. dakikada sakatlanıp çıkıyor. Onun rolünü Selçuk’un üstlenmesi lazım ama o da hayalet gibi. Üstüne bir sakatlık da o yaşayınca Galatasaray’ın zaten olmayan orta alanı çöküveriyor.

Tamam ilk gol ofsayt ama savunmanın haline ne demeli? Muslera olmayınca Cenk’te hata yapıyor. İlk golde Mustafa’ya basan bir savunma oyuncusu yok. Carole’un kanadı ise yol geçen hanına dönmüş. Kontrollü oynayan Başakşehir istediği gibi bu kanattan Galatasaray’ın üstüne gelince ikinci golün gelmesi de haliyle kaçınılmaz oluyor. Selçuk’un inanılmaz hatasıyla Mustafa Pektemek’in önünde kalan top biraz da şansla karışık Galatasaray filelerine gidince her şey Başakşehir’in istediği biçime bürünüyor. Kapanan Başakşehir kilidini açmak için Galatasaray’ın yapması gereken tek şey biraz tempo kazanıp topu kanatlara indirip oradan rakibin üzerine gitmek ama Sarı-Kırmızılı ekibin oyun düşüncesinde böyle bir kurgu yok. Sadece gereksiz yan ve geri pas yapıp rakibin ekmeğine yağ sürüyorlar.

Defalarca yazdık söyledik, Riekerink’in bu saçma, durağan ve savunmasız oyun planıyla Galatasaray’ın bir yere varması çok zor. Hele birde karşılarında Başakşehir gibi rakibi uyutmayı bilen, ayağa iyi top yaparak çıkan bir takım varsa kazanmak ancak rüyalarda olur. Orta sahası olmayan, savunmada inanılmaz hatalar yapan, hücuma çıkarken top kaptırarak rakibe şans tanıyan Galatasaray’ın acınacak görüntüsü açıkçası hedefleri büyük olan bir takıma hiç yakışmıyor. Sadece Podolski’nin uzaktan vuruşlarıyla bir şeyler yapmaya çalışan Galatasaray’ın bu haliyle şampiyon olarak çıktığı kupaya veda etmesi kaçınılmazdı. Nitekim öyle de oldu. Umarım Riekerink seyircinin ‘İstifa!’ çağrısına kulak verir de Galatasaray belki kurtulur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.