Advocaat'la olmuyor...

Zirve iddiasını sürdürmek için kazanmak zorunda olduğu bir takımın ilk yapacağı iş rakip üzerinde baskı kurup kendisine gerekli golü oluşturacak pozisyonları üretmektir. Ancak Advocaat'ın oyun anlayışında rakibin üzerinde baskı oluşturacak bir görüntü yok. Bunu başarabilmenin yolu yaratıcı bir orta alana sahip olmaktan geçer. Hollandalının dün sahaya sürdüğü Fenerbahçe orta alanında böyle bir yaratıcı oyuncu var mıydı diye soracak olursanız cevabımız kesinlikle hayır olacaktır.

Haftalardır kenarda unutulan oyunculardan medet uman Advocaat kendisine golü getirecek forvetteki Sow'u da tek başına bırakıp yanına onu destekleyebilecek birini süremeyince Sarı-Lacivertli ekibi daha ilk yarıda pozisyonsuzluğa mahkum etti. Hadi ilk 45 dakikada sadece uzaktan atılan toplar dışında rakip kaleye gidemediğini gördün, forvetinin kalabalık Kasımpaşa savunması içinde kaybolup gittiğini farkettin. Onun yanına bir ikinci forvet süreceğine Sow-Fernandao değişikliğini yapıp aynı düzende ısrar etmenin anlamı ne? Topu kanatlara indirmek başka bir çözüm olabilir. İkinci yarının başında bir süre Volkan ve Stoch ile bunu denedin ama haftalardır kenarda beklemekten hamlamış bu ikili yorulunca o etkinlikte ortadan kayboldu. Geldiği günden beri söylüyoruz, Advocaat'ın kazanmak için bir oyun planı yok diye. İşte dün bu bir kez daha garantilendi.

Hollandalının anlamsız rotasyon tutkusuna da bir şey diyemeyeceğiz. 5 değişikle birden neyi yapmayı hedefledi, onu da anlayan biri varsa gelsin bize açıklasın. Her geçen hafta eriyip rakiplerinin kendisine sunduğu fırsatları elinin tersiyle iten Fenerbahçe'nin bu saatten sonra bu kafa ve anlayışla toparlanması da mümkün değil. Taraftar da bunun farkında ki stada gelmiyor, gelenler de yönetimi istifaya davet ediyor. Kısacası Fenerbahçe'nin ne yaptığı, neyi hedeflediği ve ne oynadığı belli değil. Uzun süre unuttuğunuz oyunculardan medet ummak da bir çözüm değil. Bence kötü geçirilen bu sezonu şimdiden unutup geleceğin hazırlıklarını yapmak en doğrusu olacaktır. Herhalde o da Advocaat'sız olmalı.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.