Advocaat’la vedalaşın

Öncelikle şunu söyleyelim Fenerbahçe eğer bu sezonu kurtarmak istiyorsa bir an önce bu Dick Advocaat ile vedalaşmalı. Alanyaspor gibi hücumu düşünmeyen, kapasitesi sınırlı bir takım karşısında gol için çözüm üretemiyorlarsa daha da önemlisi hücumu düşünmeyen pozisyon üretemeyen bu takıma pozisyon veriyorlarsa ve daha önemlisi kalelerinde gol görüyorlarsa yapacak hiçbir şey yok.

Hatırlarsınız sezon başında Advocaat’ın ilk geldiği günlerde Fenerbahçe’nin işinin zor olacağını söylemiştik. O günlerde bize gülüp geçenler dünkü Alanyaspor maçını görünce sanırım hak vermişlerdir. Şöyle bir soruyu gündeme getirmek istiyorum; Van Persie’den bir orta saha organizatörü yaratma düşüncesi nasıl bir futbol anlayışının ürünü olabilir? Alanyaspor karşısında kilidi açmakta zorlanan Fenerbahçe’nin sezon başından beri söylediğimiz bir oyun planı eksikliği içinde olduğu sanırım bir kez daha gördük. Kapanan bir takıma karşı kanatları işletemeyen, orta alanda doğru dürüst bir pas organizasyonu kuramayan Fenerbahçe’nin bulduğu gol ise ayakta kalan tek oyuncusu Mehmet Topal’ın kendi kaptığı topu Alper’le yaptığı organizasyon sonucu yine kendisinin bitirmesinden kaynaklanıyorsa varın gerisini siz düşünün.

FENER'E YAKIŞMADI

Fenerbahçe’nin bir diğer önemli eksikliği de neredeyse takımın tamamının topla fazla oynama isteği. Volkan ve Alper bunun en belirgin örnekleri. Ayrıca kanat savunmasında rakibe bu kadar rahat alan bırakılması da ayrı bir soru. Madem öyle Gökhan ve Caner neden bırakıldı? Sinir ve disiplin ise ayrı bir dert. Eğer maçın başında hakem Emenike’nin kasti bir dirseğini görse durum ne olurdu. Volkan Şen’in her şeye itiraz eden yapısına ne diyelim.Bunlar Fenerbahçe’ye hiç yakışmayan görüntüler. Alanya gibi sadece günü kurtarmayı düşünen bir takım karşısında Sarı-Lacivertli ekip böyle aciz kalıyorsa söylenecek başka bir şey var mı? Yapılacak tek şey başta da söylediğimiz gibi bu sığ futbol düşüncesindeki Advocaat ile vedalaşmak. Yoksa gelecek daha karanlık olur.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.