Akıl, disiplin ve beceri...

Futbolda amaçladığınız hedefe ulaşmak istiyorsanız öncelikle yapacağınız iş oyunun direksiyonunu elinizde tutmak olmalıdır. Buna bir de kazanma bilinci ve arzusunu eklerseniz o zaman yolun yarısını geçmiş olursunuz. Beşiktaş da Akhisar deplasmanında işte bu iki özelliği son derece olumlu bir şekilde sahaya yansıtınca fazlaca zorlanmadan 3 puanı cebine indirmeyi başardı.

Siyah-Beyazlı takımın yeni transferlerinin neredeyse tamamı yerine cuk oturmuş gözüküyor. Önce kaleden başlayan, Fabri her haliyle güven veren bir isim. Soğukkanlı olduğu kadar refleksleri de müthiş çalışıyor. Buna bir de elleri kadar ayaklarını da iyi kullanmasını da eklersek, Beşiktaş'ın kalesinin güvene alındığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Dün Akhisar maçında Fabri'nin önünde oynayan Marcelo ve Tosic de son derece yerinde müdahalelerle Akhisar tehlikelerini bitirmeyi başardılar.

YENİ SEVGİLİ TALISCA

İki kanat savunucusu Gökhan ve Caner'in de kaliteleri belli. Özellilke Caner, takımın en etkili isimlerinden biri olurken önemli bir katkı da yapmayı başardı. Gökhan İnler, Beşiktaş orta sahasını rahatlatan isim. İlk pası, fubol zekasının açık göstergesiydi. Talisca, öyle sanıyorum ki en kısa sürede Beşiktaş tribünlerinin yeni sevgilisi olacak.

3. denemesinde bulduğu gol, gerçek bir ustalık eseriydi. Çalışkanlığı da onun artısı. Şenol Güneş, birlikte oynamayı iyi beceren ve mücadeleyi bırakmayan bir ekip yaratmış. Çalışkan ve özverili oyunculardan kurulu bu takım bence bu sene de ligin en önemli rengi olacak. Akhisar'a gelince yetenekli oyuncuları var ama bir arada oynamayı pek beceremiyorlar. Bu yüzden de atakları başlamadan bitiveriyor.

Hele bir de karşılarında Beşiktaş gibi iyi baskı yapıp alan bırakmayan bir takım varsa işler daha da zorlaşır. Kısacası Beşiktaş, Akhisar karşısında aklını, yeteneği ve disipleniyle bütünleştirip zor bir deplasmandan kazançla dönmeyi başardı. Hele bu zorlu Benfica maçından sonra gerçekleşitiriliyorsa sanırım anlamı çok büyük.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.