Akıl, disiplin ve sabır...

Bir hedefiniz varsa ve o hedefe gitmenin yolu oynayacağınız maçı kazanmaktan geçiyorsa öncelikle yapacağınız iş rakibe ‘Sen burada kazanamazsın arkadaş’ mesajını vermektir. Fenerbahçe kazanmak zorunda olduğu maçın ilk 45 dakikalık bölümünde ne yazık ki bu mesajı Ukrayna temsilcisine veremedi.

Galatasaray galibiyetinin getirdiği moralle daha agresif bir oyun sergilemesi beklenen Sarı-Lacivertli ekip ilk 45 dakikanın önemli bölümünde topun kontrolünü rakibe bırakınca zaman zaman sıkıntılı anlarda yaşamadı değil. Ancak Fenerbahçe takımının öylesine iyi bir savunma kurgusu var ki, bu duvarı aşmak neredeyse imkansız. Savunmanın göbeğindeki Skrtel ve Kjaer öyle yerinde müdahaleler yapıyorlar ki rakibin tüm hücum organizasyonunu altüst ediyorlar. İki kanat savunucusu Şener ve Hasan Ali’nin onlara yardımcılıkları da asla inkar edilmez. Tabi birde Mehmet Topal’ı bu savunma direncine eklemek gerekir. İlk 45 dakikada istediği baskıyı ve kavgacılığı unutan Fenerbahçe’yi 2. yarıda çok daha farklı bir anlayış içinde gördük. Bunun için yapılması gereken orta alandan başlayan hamleleri rakip kaleye doğru itmekti. Bunu da başlatan adam kanımca Joseph de Souza oldu. Galatasaray maçının en etkili isimlerinden biri olan Souza’nın ileriye ittiği Fenerbahçe Stoch’un yaratıcılığıyla birleşince de oyun kontrolünü ele geçirdiği gibi pozisyon üretmeye de başladı ve sonunda belkide Türkiye’deki toplara en iyi vuran adam olan Stoch’un enfes vuruşu Fenerbahçe için rakibin direncini kırmasına yetti de arttı bile.

Sadece hücum gücü ve hızlı oyunla şans aramaya çalışan Zorya karşısında akıl ve disiplin bütünlüğünü gerçekleştiren Fenerbahçe bir duran top sonunda Kjaer ile bulduğu enfes golle iyice rahatladı. Fenerbahçe takımının zaman zaman oynadığı futbol eleştirilebilir ancak en önemli özellikleri maç öncesi kurguya sahip çıkıp bunu uygulamaları. Özellikle savunma ve orta alan dengesini son 5 maçtır neredeyse koşulsuz bir şekilde yerine getiriyorlar.

Lens’in yokluğuna rağmen kanat organizasyonlarını mükemmel yapıyorlar. Burada Alper ve Sow’a ayrı parantez açmak lazım. Birde sıkıştıkları anda Stoch gibi yetenekleri var. Yani kadrolarını en efektif şekilde kullanıyorlar. Tüm bunların üzerine dün gece sayıları az olsa bile Kadıköy’ün rakipler için cehenneme çeviren seyirci desteği de eklenince Fenerbahçe istediğini almasını biliyor. Kısacası akı, sabır ve maç öncesi uygulanılan planın akıllıca uygulanması Fenerbahçe’yi zorlu maçların altından kalkması kolay bir takım haline getiriyor. Bundan daha da iyi başka ne olabilir ki?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.