Akıllı oynayıp kazandılar

Futbolda en önemli şey ne istediğinizi bilerek oynamaktır. Maç öncesi kurgulanan oyun planını akılla bütünleştirip, sahaya yansıtırsanız hedefinize ulaşmamanız için hiçbir neden yoktur. İşte Fenerbahçe de, zorlu Akhisar deplasmanında tam anlamıyla bunu yaptı. Belli ki, Manchester galibiyeti Sarı-Lacivertli oyuncuların özgüvenlerini ve disiplinlerini artırmış. Risk almadan kurgulanan savunma kontra atağa dayalı hücum planı, Fenerbahçe’yi galibiyete getiren ön önemli etkenlerdi. Fazla hızlı oynamayan ama topu ayağına da geçirdiğinde bitirici noktalara göndermeyi başaran Fenerbahçe, becerili ayaklarıyla da istediği golleri bulunca beklediğinden çok daha rahat bir galibiyete imza attı.

Sarı-Lacivertli ekibin en iyilerinden biri olan Aatıf, Van Persie’ye ilk golü attırırken ikinci gole de imzasını atmayı bildi. Fenerbahçe’de dün Lens önceki haftlardaki görüntüsünden uzaktı ama yine de Fenerbahçe’yi rahatlatan 2. golün mimarlarından biri oldu. İlk yarıda istediği golü bulup Topal’ın bir anlık hatasından yaptığı penaltıdan da kurtulan Fenerbahçe, ikinci yarıda Manchester United maçının oyun formatına dönünce topu Akhisar’a bıraktı ama arzuladığı boş alanları bulup golleri de sıralamayı bildi. Emenike ile gelen üçüncü golde kaleci Fatih’in yaptığı hata doğrusu futbol sahalarında pek görülmeyen cinstendi. Kısacası Fenerbahçe, akıllı oynadı. Klas ayaklarını konuşturdu, topu tehlike bölgesine direk taşıyamayan Akhisar’a da tek pozisyon vermeden zor deplasmandan 3 puanla ayrılmayı bildi. Fenerbahçe’nin dün geceki tek kayıbı cezalı duruma düşen Mehmet Topal’ı Galatasaray derbisinde kullanamayacak olmasıydı.

TARAFTAR YANLARINDA

Şurası da bir gerçek ki, Fenerbahçe’nin çok iyi futbol oynadığı veya taraftarına zevk verdiği söylenemez. Ama, akıllı oyun ve savunma kurgusuyla rakiplerini tuzağa düşürüp istediklerini almayı beceriyorlar. Özellikle Skrtel ile Kjaer’in artan uyumları Sarı-Lacivertli savunma için tam bir sigorta. Hasan Ali ve Şener de oyuna enerji katıyorlar. Mehmet Topal ve Josef de görevlerini yapan isimler. Ama galiba Aatıf, her geçen gün takıma daha fazla ısınıyor. Dün gece de bir asist bir golle damgasını vururken, ‘Ben bu takımda oynarım’ mesajını verdi. Aklıyla oyunu bütünleştiren Fenerbahçe, uzun süredir hasret kaldığı taraftar desteğini de yeniden kazanacak görünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.