Akıllılar ve akılsızlar

Bugüne kadar en büyük sıkıntıların yaşandığı Trabzon deplasmanında böyle güle oynaya bir galibiyet elde edebilen Fenerbahçe belki de sezonun en akıllı oyunlarından birini sergilemenin ödülünü aldı. Maçtan önce biri çıkıp Fenerbahçe’nin elini kolunu sallaya sallaya Trabzonspor’u yeneceğini söylese herkes şüphe ile bakardı. Ama g.rünen o ki bir gün önce şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibi Beşiktaş’ın kaybettiği puanlar Fenerbahçe takımını oldukça motive etmiş. Sağlam bir savunma kurgusuyla becerili ayaklarını gol bölgelerinde buluşturmayı hedefleyen Fenerbahçe, bu planını Avni Aker’de kusursuz uyguladı. Sarı-Lacivertli ekibin, Kjaer önderliğindeki savunma düzeni Trabzonspor’a pozisyon bile vermezken orta alan üstünlüğü ve bitirici noktalardaki beceriklilik Fenerbahçe’yi sürekli kabus gördüğü Trabzon da farka götürdü.

Dün ki maçın en büyük yıldızı ise hiç kuşkusuz bir süredir performansı tartışılan Nani’ydi. İki golün asistini yapan Portekizli attığı şık golle de Avni Aker destanının kahramanı oldu. Fenerbahçe’nin etkili isimlerinden biri olan Volkan Şen de topla fazla oynama arzusunu bir kenara iterse çok daha büyüyeceğinin farkında olmalı. Aynı şey Alper için de geçerli... Maç öncesi kurgusunu akılcı bir biçimde sahaya yansıtan ve bunun ödülünü alan Fenerbahçe, Trabzon’da bu kadar rahat olduysa bunda tarihinin en aciz tablosunu çizen Trabzonspor’un payı oldukça fazla... Yıllardır Bordo-Mavili ekibi bu kadar zavallı bir durumda görmemiştim.

Sonuç olarak, yeniden şampiyonluk mücadelesi içerisine kendini atan Fenerbahçe, belki de bütün sezon boyu aradığı bol gollü ve akıllı futbolunun karşılığını tarihi bir Avni Aker zaferiyle .düllendirdi. Bunda bugüne kadar eleştirdiğimiz Pereira’nın da doğru düşünce ve ilk kez sergilediği cesaretli oyun anlayışının da önemli bir rolü olduğunu söyleyelim... Maç sonrasında yaşananlarsa tam bir rezaletti ve aslında Trabzonspor’un niye bu halde olduğunun da özetiydi....

Futbol oyunu sahada kazanılır veya kaybedilir o saldırgan Trabzonsporlu taraftarlar, bu tutumlarıyla zaten zor günler geçiren kulüplerine en büyük zararı verdiklerini düşünmüyorlar mı acaba ?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.