Antrenman maçı...

Belli ki İsrail’de oynanan ilk maçta elde edilen 3-1’lik avantaj Beşiktaşlı futbolcuların konsantrasyonunu hayli aşağı çekmiş. Hele bir de maçın daha ilk bölümünde bu avantajın üstüne Aboubakar’ın enfes golü eklenince tur sanki Beşiktaş için orada geldi.

Şenol Güneş’in oldukça büyük bir rotasyonla sahaya sürdüğü Siyah-Beyazlı ekip, kendi ayarında olmayan İsrail temsilcisi karşısında fazla zorlanmadan istediğini alıp Türkiye’nin Avrupa’da kalan tek takımı oldu. Siyah-Beyazlılar, hem kendini fazla yormadı hem de Galatasaray derbisi öncesinde iyi bir antrenman yaptı. Şunu açıkça gördük ki Atiba olmayınca Beşiktaş’ın orta alan direnci bir hayli azalıyor. Buna savunmada Atınç’ın zaman zaman deneyimsizlikten kaynaklanan hataları da eklenince hiçbir özelliği olmayan rakip bile Siyah-Beyazlı kalede pozisyon bulabiliyor. Bunlar Beşiktaş için önemli uyarı sinyalleri. Sanıyorum Şenol Güneş bundan gerekli dersi almıştır.

YÜRÜYE YÜRÜYE TUR ATLADILAR

İlk maçın rahatlığıyla ve erken gelen golün getirdiği özgüvenle kendini fazla sıkmayan Beşiktaş, 25. dakikadan sonra temposunu da düşürünce rakip istediği gibi üzerine geldi. Ama iki takım arasındaki kalite öylesine farklıydı ki Beşiktaş adeta yürüye yürüye son 16 vizesini cebine indirdi. Bu maçta Beşiktaş’ın en önemli eksikliklerinden biri de daha önceki karşılaşmalarında izlediğimiz disiplinli, tempolu oyununu sahaya yansıtamamasıydı. Organize oldukları vakit rahatça pozisyon bulabildiklerini kanıtlayan Beşiktaşlılar, fazla pas yapmak yerine bol bol uzaktan şut çalışması içinde gözüktüler. Bunlardan da aradıklarını bulamayınca bir savunma hatasından kaynaklanan gol yemelerine karşın istediklerini alarak tura uzanmasını bildiler. Hoş İsrail ekibinin Beşiktaş’a rakip olacak hali bile yok. Sadece kalitesini konuşturan Siyah-Beyazlı takım, Avrupa’dan getirdiği bu tur ile Galatasaray maçı öncesinde moralini yükseltirken iyi bir de antrenman yapmış oldu ama bu arada gerekli uyarıların da alındığını söyleyelim. Beşiktaş’ın zaman zaman sıkıntı çektiği ama fazla endişelenmediği karşılaşmada Siyah-Beyazlı ekibin golcüsü Cenk Tosun son sözü söyleyerek takımını yine galibiyete taşımasını bildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.