Arena'da orta alan savaşı...

Zirvedeki koltuğun sahibi kim olacak sorusunun?’ belirleneceği maçta gerçekten keyifli bir mücadele ve futbol dolu dakikalar izledik. Bu bağlamda hem Beşiktaş’a hem de Başakşehir’e bir futbolsever olarak teşekkürlerimizi göndererek söze başlayalım.

Bu önemli mücadelede iki farklı bölümlü bir maç izlediğimizi söylersek herhalde hiç yanılmayız. Öncelikle ilk 45 dakikanın mutlak hakiminin Emre’nin yönetimindeki Başakşehir olduğunu söyleyelim. Orta alan üstünlüğünü ele geçirip Beşiktaş’ı bu bölgede etkisiz kılan Abdullah Avcı’nın öğrencileri Siyah-Beyazlı ekibin en yaratıcı oyuncusu Quaresma’yı da kilitleyip alanı daraltınca istediğini sahanın her alanında gerçekleştirdi. Emre’nin liderliğinde ayağa pas organizasyonunu çok iyi yapan konuk takım rakip alanda yaptığı baskıyla da Beşiktaş’ın ileri çıkamamasını sağladı. Maçın hemen başında Siyah-Beyazlı savunmanın hatalarından yararlanıp pozisyon üreten ama bunları değerlendiremeyen Başakşehir gol atacağım sinyallerinin sonucunda 21. dakikadaki enfes kontra atak oyununda sonuçlandırdı. Burada 19 yaşındaki Cengiz’in deneyimli futbolcularda bile göremediğimiz gol vuruşuna şapka çıkartmak gerek. Başakşehir üstün oyununu lideri Emre sakatlanıp çıkarana kadar sürdürdü. İkinci yarıda ise orta alan etkinliğini bir türlü sağlayamayan Gökhan İnler’in yerine Tolgay’ın oyuna sürülmesi Beşiktaş’a hamle üstünlüğünü getirdi. Tabi bunda Başakşehir’in oyunu kontrol etme amacıyla biraz geriye yaslanmasının etkiside vardı.

Pozisyon üretmekte zorlanan Beşiktaş için tek çare bir duran top organizasyonu olacak. O da 51. dakikada Quaresma’nın ayağından çıkıp Marcelo’nun kafasıyla buluşan topla gerçekleşti. Dedik ya bu zorlu maçın sonucunu orta alan mücadeleleri belirleyecek. İlk yarıda Emre ile bu bölgede üstünlük sağlayan Başakşehir karşısında 2. yarıda Tolgay ve Oğuzhan’la bu üstünlüğü ele geçiren Beşiktaş dün savunmasında çok sık yaptığı hatalardan mutlaka ders çıkarması gerekir yoksa her takım Başakşehir kadar ikramkar olmayabilir. Sonuçta zirvedeki sıralamanın değişmediği ama keyifli bir mücadele izledik. Sonuçta iki takımda yenilgisizliklerini sürdürdüler ama Cüneyt Çakır’ın sahanın en iyilerinden Mahmut’un son dakikalarında attığı gol öncesi çaldığı faul kararınında tartışmalı olduğunu söyleyelim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.