Becerisizlik ve hata yarışı

Becerisizlik ve hata yarışı

Lige çoktan havlu atmış Galatasaray için kupa mücadelesi sezonun tek kurtuluş yolu. Bu durum belli ki Rize maçından Galatasaraylı futbolculara biraz istek getirmiş. Oyunun hemen başında bu isteklerinde sahaya yansıtmayı becerdiler.

Alınan sonuçta böylesi 2 ayaklı maçlar için gerçekten avantaj olarak kabul edilebilir. Ama gelelim sergilenen futbola; işte orada biraz duralım. Bu sezon taraftarlarını kahreden Galatasaray savunmasının bu maçtaki haliyle gerçekten yürekler acısıydı.

Şöyle bir düşünün dün Galatasaray'da sahanın en iyisi kim sorusunun cevabı; Muslera oluyorsa başka bir şey söylemeye gerek var mı? Eğer Muslera olmasaydı bu maçın sonucu inanın çok daha farklı neticelenirdi. Galatasaray savunmasının iki yanı yol geçen hanı gibi. Arkaya atılan her top pozisyon olarak Galatasaray kalesinde oluşuyordu. Beceriksiz Rize forvetleri biraz bitirici vuruş yapabilseler işin rengi çok daha farklı olur.

Dünkü futbolsuz kupa mücadelesinin ilginç yanı iki takımında beceriksizlikte birbirleriyle yarışmaları ve savunmada bol bol hata yapmalarıydı. Hele Sneijder'in sakatlanıp çıkmasından sonra Galatasaray'ın orta alan boşluğunu da ayrıca vurgulayalım. Stajyer antrenör Riekerink'in sahanın en etkili isimlerinden biri olan Yasin'i çıkartıp yerine skoru korumak için Tarık'ı almasını anlayan biri varsa bunu bana izah etsin.

Bol hatalı mücadelesi ve temposu eksik maçı Galatasaray kazandıysa bunda kendi sahasına kapanıp işi kontra ataklarla bitireyim düşüncesindeki Rizespor'unda payının hayli fazla olduğunu söyleyelim. İzleyene keyif vermeyen kupa randevusunun üzerinde konuşulacak bir diğer ismi de bence maçın hakemi Ali Palabıyık idi.

Her iki tarafa çıkardığı kartlardaki dengesizliği süzemediği pozisyonlar gerçekten pek sevmediğim hakem tartışmalarını da beraberinde getirdi. Belli ki sahada sergilenen temposuz ve az mücadeleli futbol onu da etkileyip oyundan düşürdü. Sonuç olarak haftalardır gülemeyen Galatasaray kupada daha fazla becerili ayağa sahip olmanın ödülünü alıp avantajı cebine indirdi ama bu futbolla nereye kadar giderler işte orası meçhul.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.