Beraber oynamayı öğrendiler

Son iki haftadır Fenerbahçe’ye sanki bir sihirli değnek dokundu. Sürekli eleştirdiğimiz, pozisyon üretmekte sıkıntı çektiğini söylediğimiz Sarı-Lacivertli ekip, Trabzon maçından başlayarak bambaşka bir havaya büründü. Rakibine basan, topu kontrol eden, pozisyon üreten ve en önemlisi rakibine şans tanımayan Fenerbahçe’nin bu değişiminin en büyük sırrı hiç kuşkusuz Nani’nin forvet arkası pozisyona çekilmesi. Bu değişim Nani’nin etkinliğini artırırken Volkan ve Alper’in de daha rahat rakibin üzerine gitmesini sağladı. İşte burada Pereira’ya daha önce ‘bunu niye düşünmedin’ diye sormak lazım galiba. Gaziantep karşısında adeta tek kale oynayan Fenerbahçe’nin kazanma iştahı da sanırım sezon başından beri ilk kez taraftarı böylesine mutlu etmiştir. Bu mutluluğun en önemli nedeni de Sarı-Lacivertli oyuncuların sahanın her bölgesinde rakibe yaptığı nefes aldırmayan baskıdır.

Şu bilinmelidir ki Fenerbahçe taraftarı kalesini savunmayı değil, rakibi ısırıp rahatsız etmeyi amaçlayan bir futbol anlayışını seviyor. Trabzon maçında bunu yaptılar. Gaziantepspor karşısında ise tempo ve mücadele olarak daha üst düzeye taşıdılar.

FUTBOL AKLI VE BECERİSİ...

Tüm bunlara uzunca bir süredir performansı tartışılan van Persie’nin dünkü futbol aklı ve becerisi eklenince karşımıza seyrine doyulmayan bir Fenerbahçe takımı çıktı. Söz van Persie’den açılmışken bu klas adamın attırdığı ilk goldeki aklını; Gaziantep filelerine gönderdiği ikinci goldeki futbol becerisiyle bütünleştirdiğinde neler yapabileceğini hep birlikte gördük. Bu oluşumdaki en büyük değişikliğin de ona kanatlardan ve orta alandan gelen olumlu destek olduğunu hemen söyleyelim.

Fenerbahçe’nin bir diğer olumlu yanı da savunma kurgusundaki önemli özellik. Bu bölgenin tartışmasız lideri Kjaer. Bütün kademeleri doğru kuruyor. Bu da sanırım en çok Volkan’ı rahatlatıyor. Arzulu ve kazanma isteğiyle dolu Fenerbahçe’de van Persie, dün gece bütün eleştirilere ‘siz benim değerimi anlamadınız’ yanıtını gönderirken, Fenerbahçe takım olarak beraber oynamayı öğrenmesinin de ödülünü aldı. Dün gece en önemli kazancı ise tibünlerle eleştirilen oyuncuların barışmasıydı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.