Beşiktaş’ın düğünü

Hani biricik oğlunuza bir düğün yaparsınız; elinizdeki avucunuzdaki bütün birikimleri harcayıp, en ufak bir aksaklık olmaması için titizlenirsiniz. Aksi bir şey olacak diye korkarsınız.

Beşiktaş için de işte böyle bir atmosferdi Vodafone Arena’daki Bursaspor maçı. Protokole değil, gerçek sevgili olan taraftarına verdiği, bir düğün hediyesiydi yenilenmiş Vodafone Arena’daki Bursaspor maçı. Kolay değil, yıllarca süren göçebeliğin sona ereceği, şampiyonluk yürüşündeki beraberliğin başlayacağı karşılaşmaydı.

Dün, bu duygular öyle bir şahlandırmıştı ki Beşiktaş’ı, ilk düdükten itibaren başlayan baskılı oyunla kazanma isteklerini sahaya yansıttlar. Bu arzu, tribünlerden gelen dalga dalga coşkuyla bütünleşince, Beşiktaş’ın arzuladığı golü bulması kaçınılmazdı. Zaten Türkiye’nin en iyi, en organize takımı görünümündeki Beşiktaş, bu arzusunun cevabını da Sosa’yla başlayıp, Gomez ile biten tarihe geçen golle aldı.

HEDEFE YAKLAŞTI

Ancak sonra her devirde görülen minik aksaklıklarından biri olan bir savunma zaafı bu coşkuya karanlık bir süreç yaşattı. İkinci yarıyla birlikte dağılan kara bulutlar, Beşiktaş’a düğün havasını yeniden hatırlatınca assolistlerin de sahne almasıyla yüzler yeniden gülmeye başladı.

Özellikle Quaresma ve Sosa, bu takımın assolistleri olduklarını kanıtlayan performanslarıyla düğünü yeniden coşturan melodileri çalmaya başladı. Bu noktada gelen sürpriz Bursa golü işin finalini yapmak için getirilen düğün pastasının bir anlık batmasıydı. Ama tabii ki düğün sahibi pastanın yıkılmasına izin vermedi, hem düğünü hem de şampiyonluk yürüyüşünü kurtardı.

Muhteşem Beşiktaş taraftarınının coşkulu yükselişiyle açılan Vodafone Arena’da alınan bu galibiyet, Kartal’ı sezon sonunda ulaşmak istediği hedefe yaklaştıran önemli bir adım olmuştur. Ancak bundan sonra yapılması gereken çok daha dikkatli ve akıllı olmaktır.

DÜĞÜN SARHOŞLUĞU

Savunmadaki hatalar, düğündeki organizasyon yanlışlığıdır. Ama Quaresma’nın, maçın son saniyesinde yaptığı hareket ise tipik bir düğün sonu sarhoşluğunun kaçınılmaz sonucudur.

Beşiktaş eğer çok istediği bu maçın ardından avantajlı bir şekilde devam ediyorsa bundan sonrası için bu düğün sarhoşluğundan kurtulup, yaptığı yanlışları acil bir şekilde masaya yatırmak durumundadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.