Beşiktaş'tan kararlılık mesajı

Hedefe ulaşmak için geçtiğiniz dikenli yollarda en önemli olgu rakibinize vereceğiniz kararlılık mesajıdır. Beşiktaş belki de en zor deplasmanlardan biri olan Rize maçında rakibine öyle bir kararlılık göstergesi sundu ki, Rize’nin yapabileceği hiçbir şey yoktu. İlk dakikadan oyunun son bölümüne dek ‘ben bu maçı alacağım’ mesajını veren Beşiktaş’ın arzusu; beraberinde getirdiği tempoyla bütünleşince maç adeta başlarken bitti.

Sosa’nın maestroluğa soyunduğu Rize deplasmanının en önemli yanı, Beşiktaş takımının hep birlikte sergilediği kazanma iştahıydı. Oyunun hemen başında, duran top üstadı Sosa’nın enfes vuruşuyla kilidi açan Beşiktaş, Rize’nin kazandığı haklı penaltıda bile ‘ben bunu yemem’ mesajını veriyordu. Bunu nereden mi anladık? Atılan golde hırsı yüzüne vuran Tolga, penaltıyı enfes bir şekilde çıkartırken arkadaşlarına ‘sahanın hakimi biziz’ mesajını gönderiyordu.

KERİM FREI ÇALIŞKANDI

Şu anda Türkiye’nin en iyi futbolunu oynayan; kazanma isteğini her maç sahaya yansıtan Şenol Güneş’in öğrencilerinin bir diğer özelliği de takım olma olgusunu sahada en iyi gösteren ekip görünümüdür. Tek tek belki büyük yıldızları yok ama ‘birlikten kuvvet doğar’ sözünü de onlardan daha iyi uygulayan başka takım yok. En sıkıntılı anlarda bile yardımlaşma, pres ve paylaşım Beşiktaş’ın kilit özelliği.

Kerim Frei, çalışkanlığının ödülünü ikinci golde alırken tek hatası belki de topla fazla oynamak isteğiydi. Savunma zaman zaman aksasa bile inanılmaz pas trafiği, Beşiktaş’ı Rize deplasmanında selamete çıkartan en önemli faktörlerin başında geliyordu. Çok zor gibi görünen bu deplasmanı rahat geçen Beşiktaş, belki de çuvalla gol atabileceği bir farkla ayrıldı. Ama ne olursa olsun, Siyah Beyazlı takımın taraftarına ve Türkiye’ye gönderdiği mesaj ‘ben bu şampiyonluğu istiyorum’ cümlesiyle özetlenebilir. Şunu açıkça söylemeliyim ki ligimizde hiçbir takım Beşiktaş kadar kazanma isteği ve aklıyla oynamıyor. Bu da sanırım Güneş’in bu ekibe kazandırdığı özellik. Son dakikalarda yenen anlık hata golü ise bir nazar boncuğuydu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.