Bir tek Lens’le nereye kadar...

Futbolda en büyük yanlış sizi başarıya götüren uygulamalardan bir anda vazgeçmektir. Dün Fenerbahçe ligin dibinde yer alan Adanaspor karşısında kendi evinde ızdırap çektiyse bunun en büyük nedeni Sarı-Lacivertli ekibin özellikle savunma güvencesinden hayli uzak bir görüntü çizmesiydi. Buna birde hiçbir yaratıcı özelliği olmayan orta alan kurgusu eklenince istekli bir görüntü veren ama bu arzusunu etkinliğe dönüştüremeyen bir Fenerbahçe ortaya çıktı.

Karşınızda kapanan ve sonuca kontra atakla gitmeyi düşünen bir takım varsa, bu savunmayı aşmak için orta alandaki oyuncularınızın yaratıcılığına ihtiyaç duyarsınız. Ancak Sarı-Lacivertli ekibin Ozan, Souza ve Aatif’tan kurulu orta alanı bırakın yaratıcılığı sergilemeyi kritik alanlarda kaptırdığı toplarla Fenerbahçe’nin kalesinde beklenmedik goller görmesine neden oldular. Sadece Lens’in yaratıcılığı ve ceza alanına gönderdiği toplarla sonuca gitmeye çalışan Sarı-Lacivertli takım bu oyuncunun yanına başka bir etkili isim ekleyemeyince haliyle taraftarını fıtık etti. Böylesine etkisiz bir orta saha kurgusunu sahaya süren Advocaat yeni transfer Karavayev’i sahaya sürüp iki kanatı da zenginleştirmeye çalıştı ama bir türlü o da olmadı. Özellikle topla fazla oynama isteği Fenerbahçeli futbolcular için en büyük yanlışların başında gelen etkendi. Bunun sonucunda da kaptırılan toplar kalelerine tehlike olarak dönüştü.

Bu arada ilk yarıda mutlak bir penaltıyı çalamayan Serkan Çınar 77. dakikada beyaz noktayı gösterince Sarı-Lacivertli ekip belki nefes aldı. Ama şunu söylemek gerekir ligin en alt sırasındaki takıma karşı savunmanızın göbeğinden iki kez deliniyorsanız bunun üzerinde ciddi ciddi düşünmeniz gerekir. Belli ki devre arasında arzuladığı orta saha transferini yapamayan Fenerbahçe ikinci yarıda bunun sıkıntısını hayli çekecek. Sadece Lens’in gayretiyle ancak bir noktaya kadar gidersiniz. O da hedefiniz için yeterli olur mu işte orası belli olmaz. Son bölümdeki baskı günün başarılı ismi Itandje’da eriyince Fenerbahçe ikinci yarıya hayal kırıklığıyla başladı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum