Bu defansla nereye kadar?

Galatasaray bu sezon hiçbir şeyden çekmedi, savunma hatalarından çektiği kadar. Riekerink gitti, yerine Tudor geldi ama Cimbom'un savunma yanlışlarında değişen hiçbir şey olmadı.

Öncelikle duran topların Galatasaray için tam bir kabus olduğunu söyleyelim. Nitekim ilk golü dün yine bir duran top sonucunda adam paylaşamama yanlışından yediler. Sadece duran toplar mı Galatasaray savunmasının sorunu? Elbette değil. Savunmanın arkasına kaçırılan adamlar, kanatların bir türlü kapatılamaması Sarı-Kırmızılı ekibi sıkıntıya sokan diğer faktörler. Yenilen 2. gol de savunma dengesizliğinin tipik bir göstergesi.

Tudor geldikten sonra Galatasaray’ın hücum bölgesinde belli bir düzen içinde olduğunu söylüyorduk ama dün karşılarında ciddi baskı yapan, alan daraltan ve oynamalarına fırsat vermeyen bir Trabzon olunca bu hücum zenginliği de kaybolup gitti.

ÇARESİZLERİ OYNUYOR

Tudor, geldiğinden beri en büyük hatayı 3’lü savunma düzeninde ısrar ederek yapıyor. Şunu açıkça söylemek gerekirse Galatasaray 3’lü savunma düzeniyle bir yere varamaz. Bu 3’lü savunma önündeki 6’lı kalabalık orta alanda oyunu bir türlü şekillendirecek ritmi sağlayamıyor. Eren de olmayınca, Podolski ileride çaresizleri oynuyor. Ersun Yanal Galatasaray’ın bu zaaflarını çok iyi belirlemiş. Ön alanda yaptığı baskıyla Cimbom'un topla çıkmasını engellediği gibi, orta alanda basarak Galatasaray’ın oyun etkisini iyice azalttı. Ayrıca bol pas hatası yapan Cimbom'un bu eksikliğinden yararlanarak istediği gibi rakibinin üzerine gitti ve arzuladığı golleri de buldu. Eğer Trabzonsporlu oyuncular ofsaytlara biraz daha dikkat etselerdi, inanın maçın sonucu çok daha farklı olurdu. Uğur’un gereksiz kart görüp takımını 10 kişi bırakmasından sonra Galatasaray’ın rakibinin üzerine daha fazla gitmesini beklerdik ama öylesine etkisiz ve amaçsız bir futbol kurgusu içindeydiler ki bunu değerlendirme şansı dahi bulamadılar. Sonuçta dersine daha iyi çalışan ve takımını ona göre sahaya süren Ersun Yanal, 3’lü savunma ısrarcısı Tudor’a önemli bir ders verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.