Bu Fener’in işi zor

Uzun zamandır arzuladığı seyirci desteğini bir anda arkasında bulan takım için en büyük tehlike, savunmada yapılan basit hatalar sonrasında yenilen gollerdir. Bu beklenmedik goller taraftarınızla olan bağın kopmasına, hatta ve hatta sizin için itici güç olan taraftarınızın bir anda aleyhinize dönmesine neden olur. İşte sezonun ilk dev maçında da Fenerbahçe’nin ve kaleci Volkan’ın yaşadığı da kelimenin tam anlamıyla budur. Daha maçın başında savunmanın arkasına atılan topta, Volkan ve merkez savunmanın uyumsuzluğu sonucu, golü filelerinde gören Fenerbahçe’nin dengesi şöyle bir bozuldu. Zaten oyun kurmakta zorlanan ve topu tehlike bölgesine indirme güçlüğü yaşayan Sarı-Lacivertli ekip için tek kurtuluş bireysel yeteneklerin getireceği bir goldü. Zaman zaman bundan önceki maçlara oranla daha organize görünsede pozisyon üretmekte sıkıntı çeken Fenerbahçe devre biterken Alper’in bireysel yaratıcılığıyla arzuladığı golü de buldu. Bu golün Fenerbahçe’ye moral getirmesi gerekirdi ama, Volkan’ın tıpkı Göztepe maçındaki gibi inanılmaz hatası, bütün dengeleri yeniden alt üst etti.

KAĞIT ÜZERİNDE DAHA ÜSTÜN

Kağıt üzerinde Fenerbahçe, Trabzonspor’dan daha üstün bir ekip gibi gözüküyor. Ama orta alanlarında ve savunmalarında sıkıntıları daha büyük. İsla ve Dirar henüz hazır değiller. İkinci yarıda görev alan Giuliano, iyi bir kumaş ama o da daha uyum aşamasında. Valbuena, tek başına çırpınıyor, Alper topla fazla oynuyor. Josef geçen seneki görüntüsünden uzak, Van Persie yokları oynuyor. Savunmanınn merkezi de inanılmaz hata yapıyor. Hal böyle olunca da Fenerbahçe’nin arzulu gözükmesine rağmen işi zorlaşıyor. Özellikle hızlı geçilemeyen orta saha, yapılan bol pas hatası, bu sene de Fenerbahçe’nin başını çok ağrıtacak gibi gözüküyor. Trabzonspor takım halinde mücadele etmeye çalışıyor ama sertlikleri zaman zaman futbolun keyfini kaçırıyor. Kısacası sorunları çözememiş Fenerbahçe karşısında Trabzonspor, haddini bilerek oynamanın ve rakibin hatalarını değerlendirmenin ödülünü aldı. Trabzon’un aşırı geriye yaslanması da Fenerbahçe’ye beraberlik golünü getirdi. Ancak bu Sarı-Lacivertli takımın sorunlarının üstesinden geldiği anlamına gelmiyor. Fenerbahçe’nin işinin bu sene de zor olacağını söyleyelim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.