Bu takım keyif veriyor

Şampiyonluk hedefine doğru emin adımlarla ilerleyen Beşiktaş hiç kuşku yok ki Türkiye’nin en keyif veren futbolunu oynayan takım. Şenol Güneş ve öğrencileri hedeflerine öyle odaklanmışlar ki bu isteklerini, oyunun her anında açıkça sergiliyorlar.

Türkiye’nin en dirençli takımlarından biri olarak gösterilen Gençlerbirliği bile Beşiktaş’ın bu inançlı ve kararlı mücadelesine ancak bir devre dayanabildi. Daha maçın ilk dakikasından itibaren ‘Kazanacağım!’ mesajını rakibine gönderen Beşiktaş, özellikle ilk yarının son 10 dakikasında öyle bir baskı oluşturdu ki, golün gelmemesi neredeyse imkansızdı. Rakibini kendi sahasına hapsedip hemen her atakta gol arayan Siyah-Beyazlı ekip, Quaresma’nın enfes pasına, Babel’in akıllı asistini ekleyip, Oğuzhan’ın da düzgün vuruşuyla adeta istediğini aldı. Disiplinli, mücadeleci ve tempolu bir futbol sergileyerek kendisi için çok önemli olan 3 puanı cebine indirip, zirvede rahatlayan Beşiktaş’ı bu başarıya taşıyan faktörlerin başında hiç kuşkusuz etkili orta alanı geliyor. Atiba’nın önderliğinde rakipleri için tam bir caydırıcı özellik taşıyan bu orta alanda Talisca ve Oğuzhan’ın katkıları da hiç inkar edilemez. Tabi bunların yanında Babel’i ekleyip ilerideki Quaresma’nın yaratıcılığını da koyduğunuzda gerçekten rakipleri için ürkütücü bir Beşiktaş takımı ortaya çıkıyor.

ZİRVEYİ HAK EDİYORLAR

Her şeyden önce böylesine disiplin içinde ve birbirleriyle çok iyi yardımlaşan bir takım oluşturduğu için Şenol Güneş’i kutlamamız lazım. Gençlerbirliği karşısında çok rahat bir galibiyet alarak en yakın takipçisiyle arayı biraz daha açmayı başaran Beşiktaş, eğer dün son vuruşlarda biraz daha becerikli olabilseydi, belki de son dönemlerin en farklı skorlarından birine imza atabilirdi. Ne olursa olsun Siyah Beyazlılar coşkulu taraftarıyla bütünleşip, onlara oynadıkları futbolla keyif vermeyi biliyor ve bulundukları noktayı fazlasıyla hak ediyor. Sanırım dünkü maç ve bulundukları yer de bunun en açık göstergesiydi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.