Çalışkan orta sahanız varsa...

Bir takımı başarıya götüren en önemli bölge orta alanıdır. Eğer dirençli ve çalışkan bir orta alana sahipseniz istediğinizi almaya herkesten biraz daha yakınsınız demektir. Alanya deplasmanında beklediğinden daha rahat farka giden Beşiktaş zirvedeki koltuğa kurulduysa bunda hiç kuşkusuz en büyük pay oyunun direksiyonunu hiçbir zaman bırakmayan orta alan üstünlüğüydü. Beşiktaş’ta bu önemli bölgenin kilit ismi tabii ki Atiba’ydı. Her açığı kapattığı gibi takımın hücuma yönelik rakip üzerinde baskı oluşturmasında da kilit rol oynuyor.

Tabii yaratıcılığı ile ön plana çıkan Oğuzhan’ı da unutmayalım. Siyah-Beyazlı ekibi rahatlatan ilk iki golde atılan kilit paslarda onun imzası vardı. Bu ikilinin yanına eklenen Babel kalitesi de Beşiktaş’ın zirve yürüyüşüne önemli katkı yapacak gibi gözüküyor.

Böylesine güçlü ve etkili bir orta alana bir de yaratıcı yıldız eklediğinizde işiniz tabii ki çok kolaylaşıyor. Alanya’da şov yapan Quaresma bu etkili orta alanın kanattaki bütünleyicisi olarak ön plana çıkmayı başardı. Neredeyse bütün gollerde imzası olan Portekizli dün alkışların büyüğünü toplarken bunu fazlasıyla hak etti.

Disiplinli, mücadeleci ve kararlı bir takım olmanın ödülünü liderlik ile alan Siyah-Beyazlı ekipte Gökhan Gönül, Adriano, Marcelo ve Tosic’in de gayretlerini bir kenara atmayalım. Özellikle iki kanat adamı Siyah-Beyazlı ekibi ileriye taşırken rakibe de alan bırakmayarak yerinde müdahalelerle takımlarını esenliğe taşıdılar.

Son dönemlerde fazlaca eleştirilen hakemlerimiz ne yazık ki dün de hata yapmayı sürdürdüler. Beşiktaş’ın kazandığı penaltıyı mükemmel yakalayan Alper Ulusoy ne yazık ki aynı başarıyı Alanyaspor’un kazandığı penaltıda gösteremedi. O pozisyonda Fabri çok net bir şekilde topa dokundu ve tehlikeyi önledi. Çıkan yanlış karar sonucu yediği bu gol Beşiktaş’a biraz stres yükleyip Alanyaspor’a oyun üstünlüğünü getirse de kazanma kararlılığındaki Şenol Güneş’in öğrencileri Alanyaspor engelini de aşıp uzun bir aradan sonra zirveye oturmanın keyfini yaşadılar. Tabii bunu da fazlasıyla hak ettiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.