Cimbom tempoyu arttırınca...

Igor Tudor geldiğinden beri ilk kez Galatasaray’ı bu kadar istekli, bu kadar kazanma odaklı bir yapı içinde gördük. Belli ki Başakşehir’in puan kaybetmesiyle artan ikincilik şansı Sarı-Kırmızılı futbolculara bir hareket getirmiş. Özellikle orta alanın hızlı geçilmesi, kanatların etkili kullanılması Adanaspor’un kurduğu kilidin açılmasındaki en büyük etkenlerdi.

Orta alandaki Selçuk ve Josue’nin gayretleri kanatları iyi kullanan Rodrigues ve Linnes’in de enerjisiyle bütünleşince Sarı-Kırmızılı ekip için işin daha da kolaylaşmasına neden oldu. Mükemmel bir gol atan Rodrigues enerjisiyle Adanaspor savunmasını yıkarken, Podolski’nin gol bölgelerine verdiği destek ise çok önemli bir ayrıntıydı. Nitekim Adanaspor’un direncini yıkan ilk gol de Podolski’nin inatçılığı, Itandje’ın hatasıyla bütünleşince geldi. Daha hızlı oynayan, daha fazla dikine pas yapmaya başlayan Galatasaray’ın bu özelliği bundan sonrası için de Sarı-Kırmızılı ekibin hanesine artı değer olarak yazılacaktır. Dün olduğu gibi istekli bir mücadele verecek Galatasaray elindeki kaliteli oyuncu topluluğuyla da hedeflerine ulaşmayı başarabilecek bir potansiye sahip. Ancak Galatasaray’ın eksikleri yok mu? Elbette var. Bunların en önemlisi Igor Tudor’un ısrarla takıma yerleştirmek istediği üçlü savunma kurgusu. Üçlü defans ile oynamak gerçekten uzun bir hazırlık dönemi gerektirir. Bunu kısa bir sürede yerleştirmek öyle kolay bir iş değildir. Nitekim dün oyunun ilk yarısında iki Adanaspor atağında yüreklerin ağızlara gelmesi, bu zaafın en açık göstergesiydi. Ayrıca Galatasaray’ın zaman zaman çıkarken top kaptırma yanlışları da bir diğer önemli zaaf. Her takım Adanaspor kadar cömert olmaz bu konuda.

TARAFTARIN ÖZLEDİĞİ FUTBOL

Ne olursa olsun Galatasaray taraftarı uzun bir süredir hasret kaldığı iştahlı ve kazanmak için mücadele eden hırslı ve etkili bir takımı izledi dün gece. Sanırım peş peşe gelen güzel gollerde onlar için en büyük ödül olmuştur. Bu arada çalınan iki penaltı golünün de doğru olduğunu hemen belirtelim. Adanaspor’un da bu görüntüsüyle işinin hayli zor olduğunu vurgulayalım. Açıkçası Galatasaray dün hem geçmişin sıkıntılı görüntüsünü üzerinden attı hem de taraftarına keyifli bir futbol gecesi yaşattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.