Değişim var ama yeterli değil

Futbolda en tehlikeli şey yaptığınız doğrulardan vazgeçip inisiyatifi rakibe bırakmanızdır. İlk yarıda şok bir golle geriye düşmesine rağmen müthiş bir arzuyla oynayan Galatasaray, verdiği çabuk reaksiyonla Gençlerbirliği’ni adeta sahadan silmişti.

Savunmada yapılan hatalara rağmen orta alan üstünlüğünü ele geçiren Sarı-Kırmızılılar çok adamla yaptığı hücumlarda da bu maçı istediğini adeta herkese göstermişti. Nitekim ilk yarım dakika içinde yenilen gole verilen hızlı cevap, ardından peş peşe yaratılan pozisyonlar ve Podolski’nin muhteşem vuruşuyla sağlanan üstünlük hep bu istekli ve mücadeleci oyun anlayışının ürünüydü.

EREN DERDİYOK OLSAYDI...

Tudor’la Galatasaray’a gelen en önemli değişim topun daha fazla kanatlara gidişi ve bu bölgeden yapılan çok sayıda orta ile aranılan gol girişimleriydi. Eğer dün Eren Derdiyok sahada olsaydı belki maç ilk yarı sonunda noktalanabilirdi. İlk yarıda her şeyi olumlu yapan Galatasaray ikinci yarıda anlamsız bir şekilde geriye çekilip oyun inisiyatifini rakibe bırakınca, gerçekten mahkum bir görüntüye büründü. Tabi Ankara ekibi de bunu fırsat bilip kendisine davetiye çıkaran Galatasaray’ın üzerine ısrarla gitti. Bu arada belki de futbol tarihinde pek yaşamadığımız ilginç penaltılara da tanık olduk. İki dakika içinde benzer şekilde penaltı yapılmasını kim nasıl açıklar bilemem ama bana göre bu olsa olsa acemiliktir. Önce Chedjou, ardından da Tolga’ya o ellerinizin havada ne işi var diye sormak gerekiyor. Hadi ilk penaltıyı Muslera kurtardıktan sonra Tolga’nın voleybolculuğa kalkışmasını nasıl açıklayabiliriz? Galatasaray’da bazı şeyler düzeldi ama savunma zaafları hala yerli yerinde.

Bu arada daha fazla pozisyona girmesine rağmen Galatasaray’ın gol ayaklarının da istenilen beceri düzeyinde olmadığını da hemen vurgulayalım. Enfes bir gol atan Podolski’nin çok basit iki vuruşu yapamaması bunun en açık göstergesi. Galatasaray dün son dönemdeki en iyi oyununu oynamasına karşın puan için hala Muslera’ya dua ediyorsa varın gerisini siz düşünün. Ama Galatasaray’ın dünkü inancı son dakikada kaptanın ayağından gelen müthiş frikik golüyle bir kez daha 3 puanlık yürüyüşe neden oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.