Değişimler var ama yeterli mi?

Herkesin kafasındaki soru Riekerink’in yerine gelen Igor Tudor ile birlikte Galatasaray’da nelerin değişeceği yolundaydı. Açıkça söyleyelim ilk maçta birden bire her şeyin tamamıyla değişmesi beklenemez. Ama ilk yarıda Galatasaray’da bugüne dek görmediğimiz bazı olumlu değişim işaretleri vardı. Bunların başında gelen değişim Sarı-Kırmızılı oyuncuların geçmişe oranla biraz daha fazla hareket etmeleri boş koşuları yapmaları ve rakibe uyguladıkları baskıydı. Bu baskı zaten pek hücum etme niyeti olmayan Rizespor’un tempo yapıp çıkmasına engel olurken Galatasaray’a da hamle üstünlüğü getirdi. Özellikle iki kanatta yer alan Linnes ve Sabri’nin rakip kaleye doğru yaptıkları koşular, Galatasaray’ın ilk yarıdaki üstünlüğünün belirgin göstergeleriydi.

Antrenör değişimi elbette bir takımın oyuncularında hırs ve motivasyon olarak olumlu etki yapar. Bunu da dün Linnes, Rodrigues ve Podolski’de gördük. Her ne kadar Galatasaray savunmasındaki sorunlar tam anlamıyla çözülmediyse de orta alandaki tempo artmadıysa bile, belirli bir futbol oynama isteği gelmiş Sarı-Kırmızılı takıma. İşte bu istek 23. dakikada Yasin ile başlayıp, Josue’yle devam eden ve Podolski’nin enfes şutuyla noktalanan Galatasaray golü olarak ortaya çıkınca Sarı-Kırmızılı ekibin daha çok rahatlayacağını düşündük. Ancak ikinci yarıda Rizespor’un ilk yarıdaki durgun görüntüsünden sıyrılıp biraz daha fazla tempo yapması Galatasaray’ı adeta yeniden Riekerink dönemine geri çekti.

Rakibin baskısı karşısında hücum organizasyonundan uzaklaştılar, geri yaslanıp Rizespor’un özellikle kanatlardan üstlerine gelmesine izin verdiler. Bunun sonucu olarak da Rizespor daha fazla pozisyon üretmeye başladı. Oysa rakibin çok adamla üzerine geldiği bu dönemde Galatasaray, hızlı oyuncularıyla kontra atak bulabilir ve yeni teknik adamına üç puanı hediye edebilirdi ama Galatasaray kaptığı toplarda bile ileride çoğalmayı beceremeyince rakibine adeta davetiye çıkardı.

Nitekim yine bir duran top, Galatasaray’ın kabusu oldu. Bu kez Özgür Çek’in enfes vuruşunu tüm savunma ve Muslera izleyince sanıyorum Tudor ilk maçında ciddi bir şok yaşadı. Galatasaray’da bir takım değişimler olduğunu söyledik. Ama eski kötü alışkanlıkları bir anda silip atmak gerçekten zordur. Bu bağlamda Tudor’un da işinin Riekerink’ten kolay olmayacağını söylemek sanırım hiç yanlış olmaz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.