Duran top Fener’e ilaç oldu

Şu Fenerbahçe’nin oyun anlayışına akıl sır erdirmek mümkün değil. Kendi evinizde oynuyorsunuz, taraftar haliyle sizden galibiyet bekliyor. Bunun için öncelikli yapmanız gereken iş topu gol olacak bölgeye doğru yönlendirmek olacaktır ama Fenerbahçe takımında pozisyonları oluşturacak organizasyon bir türlü kurulamıyor. Orta alanda görev alanların tek amaçları topla rakip kaleye doğru gitmek gibi gözüküyor. Oysa pas oyununa yönelseler bu iş belki de daha kolay olacak.

Kupada kazanılan Kayseri maçı belli ki biraz istek getirmiş ama o da organizasyonsuz bir takım için pek yeterli değil. Sahada olumlu bir şeyler yapmak için çırpınan bir tek Lens var Sarı-Lacivertli takımda. O da babasını kaybetmenin üzüntüsüyle ne kadar mücadele edebilir ki. Yine de Fenerbahçe’nin en etkili ismi olarak gözüküyor. Sarı-Lacivertli ekip için hücum organizasyonu yok dedik. Rakip alanda bir türlü baskı oluşturamadıkları da bir başka gerçek. Oyunda kaldığı süre içinde Fernandao bir kez pozisyon bulabildi, onda da kaleciyi nişanladı. Ama top ona gelmeyince Fernandao ne yapsın? Ozan takımda kendine yer buluyor ama bal yapmayan arı gibi. Boşa koşup kendini yoruyor. Yerine giren Volkan’ın da rakibin kalabalık savunması içinde kaybolduğunu söyleyelim.

Osmanlıspor bu ligin iyi mücadele eden takımlarından bir tanesi. Özellikle kontra atağa çıkışları gerçekten etkili. Ancak Fenerbahçe maçında pozisyon bulmalarına rağmen son vuruşlardaki eksikliklerinin kurbanı oldular. Ligi çoktan bırakmış bir hava içerisindeki Fenerbahçe’nin iyi kapanan rakibi böylesine bir anlayış içinde geçmesi pek mümkün değildi. Tempo yapamayan, kanat organizasyonunu beceremeyen, golcülerine topu indiremeyen Fenerbahçe bulduğu birkaç pozisyonda ise günün başarılı ismi Karcemarskas’a takılınca istediğini yine alamadı. Hoş Fenerbahçe kazansaydı da bu anlayışıyla yine bir şey değişmeyecekti.

Fenerbahçe için seyircinin isteğine cevap vermenin tek çaresi bir duran topa kalmıştı. Nitekim sahanın en iyisi Lens’in kornerinden gelen topa Mehmet Topal elle düzeltip vurarak haftayı kurtardı ama Sarı-Lacivertli ekibin görüntüsü bundan sonrası için çok yeterli değil.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.