Fatura kesildi...

Futbolda bir takımı başarıya götüren en önemli bölge orta alandır. Orta alanda rakibe sağlanacak üstünlük, takıma atak ve hamle fazlalığı getireceği gibi savunmanın gücünü ve dengesini de artırır. İşte Fenerbahçe karşısında Beşiktaş orta alanı rakibinden daha fazla hücumu düşünüp, disiplinli ve arzulu bir mücadele sergilerken işin sadece savunma yönünü öne çıkartan Fenerbahçe neredeyse pozisyon üretmeden derbiyi tamamladı. Beşiktaş ligimizin en istikrarlı, en mücadeleci ve birbiriyle en fazla yardımlaşan takımlarından bir tanesi. Atiba gibi en etkili silahları yok ama Babel, Talisca, Oğuzhan ve Tolgay orta alanda takımlarını şiir gibi yönetiyorlar. Mücadele ise mücadele, rakibi sindirmekse sindirmek. Özellikle aralarındaki pas trafiği zaman zaman altı kişiye kadar çıkan rakip savunmanın dengesini allak bullak etti. Bunun üstüne sağ kanadı yol geçen hanı gibi kullanan Quaresma’nın da etkinliği binince arzulu Beşiktaş’ın aradığı golü bulması biraz gecikse bile ilk yarının sonunda geldi. Tolgay’nın enfes pasıyla buluşan Quaresma’nın akıllı asisti, Aboubakar’ın bitiriciliğiyle birleşince Beşiktaş hedefine doğru önemli bir adım atıyor.

ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYAMADI

Sadece savunmayı düşünen, rakibinin istekle üzerine gelmesine izin veren Fenerbahçe’nin en önemli yanlışlarından bir tanesi de topu tehlike bölgesine getirememek. Bunu yapması gereken Alper ama oyunda var mı yok mu belli değil. Hal böyle olunca ne Lens’e top geliyor ne de Van Persie istediği topları alabiliyor. Tabi birde Quaresma gibi bir yıldızın karşısında oynayan İsmail’in düştüğü halleri söylemek gerekir.

Daha çok isteyen, daha disiplinli oynayan Beşiktaş son dakikaya kadar üstün götürdüğü maçtan 1 puanla ayrıldı. Fenerbahçe ise sinirinin faturasını kırmızı kartlarla ağır biçimde ödedi ama şansı ve Beşiktaş’ın beklenmedik hatası Sarı-Lacivertlilere gol ve puan getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.