Galatasaraylı bunu kabul edemez!

Büyük takımlar hedeflerinden uzaklaştığı vakit bütün düzenlerini kaybediyorlar. Bunu en tipik örneklerinden biri de Galatasaray. Yedi haftalık galibiyet özleminden sonra ulaşılan kazanç belli ki Galatasaray’a bir istek getirmiş. Ancak bu isteğin Bursaspor gibi iyi futbol oynayan bir takım karşısında kazanmak için yeterli olduğunu söylemek biraz güç. Öncelikle şunu vurgulayalım; Galatasaray’ın en yumuşak karnı, yol geçen hanına dönmüş savunması. Özellikle de kanat savunması Sarı-Kırmızılı takımın adeta unuttuğu bir olgu oldu. Kanatlardan yapılan her atak ve bindirme pozisyona dönüşüyor. Bursa maçında da bunu açıkça gördük. Kanatları suçlamışken göbeğin de çok farklı olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle araya atılan paslar ve duran toplardan gelen ortalarda savunmanın uyuduğunu birkez daha belirtelim. Nitekim filelerde görülen pozisyon da böyle oldu.

Bursaspor karşısında bu kez Galatasaray’ın orta alan direncinin biraz daha fazla olduğunu gözlemledik. Ama bu direncin pozisyon ve skor üretme noktasında beceriye dönüşmediği de bir başka gerçek. Bu eksiklik zaman zaman Galatasaray’ın kalesinde bol pozisyon görmesine de neden oldu. Özellikle hücuma çıkarken kaptırılan toplar, Galatasaray kalesinde tehlikeye dönüşürken buna bir türlü önlem alınamaması da ayrı bir soru işaretiydi. Avrupa’yı hedefleyen, en azından cezanın bir öteki yıla taşınmamasını düşünen Galatasaray takımının böylesine aciz ve rakibinin üstünlüğünü böylesine kabul eden bir futbol anlayışı içerisinde olması, gerçekten üzüntü verici.

CEZA SONRAKİ SEZONA KALIRSA...

Sorarım size, Riekerink’in kazanmak için bir planı var mı? Görünen o ki Sarı-Kırmızılı camiada herkes bir an önce bu sezonun bitmesini bekliyor. Sahaya da öylesine çıkılıyor. Beyler; bakın, aynı camia içerisinde sizlerden çok daha zor koşullarda Avrupa şampiyonluğuna ulaşmış bir basketbol takımı var. Onlar hırslarıyla mücadeleleriyle Galatasaray’ın gururu oldular. Sizler stajyer antrenörüzün yönetiminde ‘sezon bitse de ne yapacağımızı görsek’ havasıyla yaptığınız mücadele ile taraftara ızdırap vermekten başka bir şey yapmıyorsunuz.

Eğer cezayı bir sonraki sezona taşırsanız bunun hesabını kim verecek? Acaba bunu hiç düşündünüz mü? Dünkü halinizi gördükten sonra bunu düşündüğünüzü hiç sanmıyorum. Kısacası galiba kaybettiğiniz sezon üzerine bir yenisini daha ekliyorsunuz. Bunu da hiç bir Galatasaraylı kabul edemez. Böyle biline...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.