Hedef olunca futbol hatırlandı

Futbol gerçekten ilginç bir oyun. Bazen bir akıllı adam maçın kaderini değiştirip, takımını selamete taşıyıp içinde bulunduğu kaostan çıkartabiliyor. İşte bunun en belirgin örneğini dün Lens ile gördük. İlk yarının son dakikası içerisinde rakip savunmanın uyuduğu anda bütün aklını kullanıp topu hızlı bir biçimde oyuna sokan Lens Fernandao’yu topla buluşturup Fenerbahçe’yi çok kısa bir süre önce darmadağın olduğu Kayseri’de yarı final için büyük avantajı getiren golü attı.

KOLAYCA FARKA GİTTİLER

Kupadan başka tutunacak dalı kalmayan Fenerbahçe belli ki çok hırslanmış. Baştan sona dek şimdiye kadar görmediğimiz bir azim ve yardımlaşmayla oynayıp kolayca farka gittiler. Fenerbahçe’yi Kayseri’de zafere taşıyan etkenlerin en başında neredeyse bütün takımın büyük bir arzuyla mücadele etmesi geldi. Uzun zamandır böylesine yardımlaşan her topu kazanmak için varını yoğunu ortaya koyan bir Fenerbahçe takımı izlememiştik. Sarı-Lacivertli ekibin bir başka olumlu yanı da kanatları son derece etkili kullanmalarıydı. Nitekim attıkları gollerin tamamı kanatlarda yapılan organizasyonlar sonucu geldi. Fernandao iki gole imza atarken sanırım çalışkanlığıyla da Sarı-Lacivertli taraftarlardan olumlu not aldı. Savunmada son derece dikkatli olan Fenerbahçe’nin bu kez orta alanında da tempo farkı olduğunu hemen ifade edelim. Souza ve Ozan topun bir an önce tehlike bölgesine gitmesinde enerjileriyle önemli rol oynarken, Ozan biraz daha pas kalitesini artırsa günün yıldızı olarak sıyrılabilirdi. Tabi Sarı-Lacivertli ekibin dinamosu Mehmet Topal’ın dünkü gayretini de unutmamak lazım. Demek ki Fenerbahçe’nin bir hedefi olunca oynadıkları futbol da biraz değişiyor. Kayseri’deki dünkü mücadeleleri ve istekleri bunun en açık göstergesiydi. Kayseri gibi çıkışta olan bir takımı durdurup oyunu istedikleri tempoya dönüştüren Fenerbahçe’nin sezonun ortasındaki başarılı günlerdeki anlayışına döndüğünü de söylemek sanırım yanlış olmaz. Sonuç olarak Fenerbahçe tek hedefi olan kupaya ulaşmak yolunda Kayseri’de futbol oynamayı hatırlayınca hedefine doğru dev bir adım attı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.