Her hafta üstüne koyuyorlar

Galatasaray’da her geçen hafta taşlar yerine oturuyor. Geçen yıl pek göremediğimiz maç kazanma arzusu giderek artarken, buna sabırla pas yapmayı eklemişler. Özellikle orta alanın iyi kullanılması ve etkili koşular yapılması, Galatasaray’daki en büyük değişim olarak göze çarpıyor. Öncelikle şunu söyleyelim; Fernando basit ama çok yararlı oynuyor. Takımın ileri çıkmasında son derece etkin. Buna Belhanda’nın yaratıcılığı, Mariano ve Rodrigues’in yıpratıcı özellikleri de eklenince, Galatasaray istediği sonucu alabiliyor. Tabi Tolga’nın enerjisini de unutmayalım. Sarı-Kırmızılı takımın, bu yıl en büyük silahının Gomis olacağı da kesin. Son derece güçlü fiziğini müthiş şut yeteneğiyle de birleştirince, Galatasaray’ın gol silahı olup çıkıyor. Attığı gol gerçekten klasının bir göstergesiydi. Sarı-Kırmızılı ekibin sağ kanadı, Mariano ve Rodrigues ile bu yıl çok iş yapacağa benziyor. Nitekim Rodrigues, Osmanlı savunmasını adeta yıprattı.

EN BÜYÜK SIKINTI YİNE SAVUNMADA

Temposunu da iyi ayarlayan ve yaptığı baskıyla top kazanma isteğini en üst noktaya çeken Galatasaray’ın en büyük sıkıntısı yine savunmada yapılan basit hatalar. Özellikle duran toplardaki konsantrasyon eksikliğinde hala bir çözüm bulamamışlar. Yine bir duran top golünü kalelerinde gördüler. Oysa o ana kadar Osmanlıspor’un Galatasaray’ın üstüne gelme gibi bir niyeti de yoktu. Ondan sonra da iki net pozisyonu da yine Galatasaray savunması ikram etti. Ancak ne olursa olsun Sarı-Kırmızılı takımın bu sezon taraftarına keyif vereceğini söylemek sanırım yanlış olmaz. Gomis’in gol sevinci de Galatasaraylı taraftarlar için bir başka mutluluk kaynağı olacak gibi. Sabrını, akıllı oyun ve arzuyla pekiştiren Galatasaray ikinci haftayı da bol gol atıp kazanarak geçmesini bildi. Tabi bunda, özellikle ilk yarıdan sadece kapanıp gol yememeyi düşünen Osmanlıspor’un da payı büyüktü. Ama ne olursa olsun Galatasaray istemenin, mücadele etmenin ve akıllı oynamanın ödülünü aldı. Sanıyorum Sarı-Kırmızılı ekip her geçen hafta futbolunu biraz daha yukarı çekecek. Tabi savunmadaki basit hataları düzeltmeleri şart.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.