İtirazımız yok ama...

Futbol kamuoyunun günlerdir sonucu üzerinde konuştuğu Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının ani bir şekilde ertelenmesi sporseverler üzerinde soğuk duş etkisi yaptı. Eğer ortada bir güvenlik sorunu varsa bu erteleme son derece doğal. Çünkü can güvenliği her şeyden önemli. Ancak bu istihbaratlar geliyorsa bu kararın çok daha önce alınması gerekirdi.

TFF SINIFTA KALDI

Ama siz önce ‘seyircisiz oynanacak’, daha sonra da ‘maç ertelenecek’ diyorsanız burada bir zaaf içindesiniz demektir. Eğer söylendiği gibi terör saldırısı konusunda ciddi istihbaratlar varsa bu konu çok daha önce çözülüp, halkın ve sporseverlerin gereksiz korku ve tedirginlik içine sokulmaması gerekirdi. Ertelemenin bu şekilde devreye girmesi demek il spor güvenlik kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun sınıfta kaldığının göstergesidir.

HİZMET EDİLMİŞTİR

Güvenlik nedeniyle alınmış bir erteleme kararına kimsenin bir itirazı olmaz. Ancak bir gün önce yapılacak bir açıklama ile iş bu kadar gündeme gelmez ve halka da korku salınmazdı. Eğer ‘terörden korkmuyoruz’ diyeceksek o zaman daha önce bu maçı ‘yasımız var’ gerekçesiyle iptal edebilirdik. Böylece bütün kamuyuna daha sağlıklı bir duruş ve mesaj göndermiş olurduk. Son dakikada alınan bu karar ne yazık ki terörün ülkemizde estirmek istediği korkuya hizmet etmekten başka bir şey değildir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.