Kanarya'dan kobra taktiği...

Böyle maçlarda önemli olan nasıl oynadığınız değil, hedefinize ulaşıp ulaşamadığınızdır. Tek farklı yenilginin bile yeteceği Feyenoord deplasmanında Fenerbahçe son dönemlerdeki akıllı, disiplinli ve sakin oyunuyla amacına ulaşıp Avrupa Ligi’nde bir üst tura uzanmasını bildi.

Bu yıl alışılmışın dışında daha çok savunmaya ağırlık verip rakibini zayıf anında vurmayı hedefleyen bir oyun planı sergileyen Fenerbahçe bu sistemiyle hedefine gidiyorsa kimsenin söyleyecek bir şeyi olmamalı. Ben Sarı-Lacivertli ekibin bu akıl dolu oyun kurgusunu bir kobra taktiği olarak niteliyorum. Bilirsiniz kobra düşmanını hipnotize eder, uyutur ve sonrada öldürücü darbesini indirir. Fenerbahçe’de işte aynen bunu yapıyor. Topu rakibine bırakıyor, onun üstüne gelmesini sağlıyor, geride boş alan bırakmalarına yer açıyor sonrada ani bir hücumla oraya hücum edip öldürücü darbeyi indiriyor. Feyenoord karşısında ilk yarıda daha çok savunmada kalan Fenerbahçe, Feyenoord’tan çok daha fazla gol pozisyonu ürettiyse işte bu akılcı kurgusunun sonucuydu.

Fenerbahçe savunmasında Kjaer ve Skrtel gerçek anlamda iki sigorta. Rakibin bütün tehlikelerini neredeyse başlamadan bitiriyorlar. Dün kaptan Volkan da onların arkasındaki tamamlayıcıydı sanki. Bu ikilinin önündeki Mehmet Topal ve Souza da sigortayı sağlamlaştıran diğer iki önemli elementti. Kanat savunucuları Şener ve Hasan Ali enerjileriyle oyuna damga vuran isimler olarak belirlendiler. Sow yine şık bir röveşata golüne imza atarken herkese, ‘Ben usta gollerin adamıyım’ mesajını gönderiyordu. Ama dün Fenerbahçe’nin en etkili isimlerinin başında hiç kuşkusuz Alper geliyordu. Hem enerjisiyle hem çalışkanlığıyla hem aklıyla hem de tekniğiyle Feyenoord galibiyetini bence baş mimarıydı. Advocaat yönetiminde disiplinli ve sabırlı oynamayı öğrenen Fenerbahçe hemen hemen çok fazla sıkıntı yaşamadığı maçı ellini kolunu sallayıp alırken, rakibini tuzağa çekip onu devirmenin ödülünü de aklıyla bütünleştirdiği kobra taktiğiyle aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.