Karanlıktan aydınlığa doğru

Avrupa kupalarında, özellikle ilk turlarda önemli olan, işe iyi bir başlangıç yapmak. İyi başlangıç derken, sonuç elbette önemli ama daha da önemlisi geleceğe yönelik göreceğiniz mesajdır. Galatasaray’ın yaşadığı Östersunds faciasından sonra, Fenerbahçe savunmasının cümbür cemaat yaptığı hatalar zinciri sonunda kalesinde gördüğü gol, açıkça söylemek gerekirse, bütün endişeleri beraberinde getirdi. Zaten önemli eksiklikleri bulunan Sarı-Lacivertli ekibin bir de yenilen çabuk gol ile dağılacağını bekleyenlerin sayısı gerçekten çok fazlaydı. Ancak bu tür maçlarda önemli olan bir şey var, o da takım karakterini sahaya koyabilmek.

Galatasaray bunu, iki Östersunds maçında da yapamadı. Ancak daha ağır ve güçlü rakiplerle hazırlık maçı oynayan Fenerbahçe bu karakteri sahaya yansıtmayı becerdi. Sturm Graz öylesine iyi bir takım değil. Çabuk kırılabiliyorlar, bunu kırmak içinde özellikle bir yaratıcının sahne alması gerekiyordu. İşte dün akşam Alper Potuk futbol becerisi ve yaratıcılığını ortaya koyup, takımını eşitliğe taşıyınca denge hemen tersine doğru bozuldu. Aykut Kocaman’ın geçen sezonki Fenerbahçe’ye oranla elinin değdiği belli olan bir başka takım var. Öncelikle daha iyi ve daha dikine pas yapıyorlar. Tempoları da hayli artmış. Santraforları olmamasına karşın, gol atmak için biraz daha istekli görünüyorlar.

Özellikle yeni transfer Valbuena, bu takımın orta alan lideri olacağını daha şimdiden ilan etmiş durumda. Dirar’da faydalı işler yapacak gibi gözüküyor. İstek ve hırs geçen sene görmediğimiz farklı bir değer. Ancak tüm bunlar yeterli mi diye soracak olursanız, şimdilik hepsi soru işareti. Şener ve Hasan Ali Kaldırım’ın gayretleri olumlu, ama daha ilerisi için pek yeterli değil gibi. Savunmada verilen zaaflar Kjaer’in yokluğuna bağlanabilir, fakat Neustadter hem attığı golde hem de yaptığı yerinde müdahalelerle ben buranın adayıyım dedi. Orta alanda Valbuena’nın yanına yardımcı gerekli. Souza, ben varım diyor ama Ozan’da fazla bir kıpırtı yok. Alper'in dünkü yaratıcı performansı olmazsa işler zor gibi gözüküyor. Sonuçta Fenerbahçe kötü başladığı maçı avantajlı skorla İstanbul’a taşıdı. Bana kalırsa turda cepte ama ilerisi için daha çok iş var.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum