Kazanmaya çıkmazsan...

Bazen maç öncesi planlarınızı yaparsınız. Oyunu kafanızda kurgulayıp, nasıl kazanacağınızı düşünürsünüz. Ancak beklemediğiniz bir olay bütün planlarınızı altüst edebilir. Zirve mücadelesi yapan Fenerbahçe için zorlu Konya deplasmanında öncelikli hedef kalesinde gol görmemekti.

Ama 2. dakikada gelen gol Fenerbahçe’nin tüm kurgusunu bozdu. Peki sadece Fenerbahçe’nin mi? Tabii ki Konyaspor’un da. Beklenmedik bu gol Fenerbahçe’yi, alışık olmadığı hücum pres ve atak üstünlüğünün ele alma anlayışına iterken Torku Konyaspor’u da gereksiz bir oyunu koruma düşüncesine itti.

Nitekim bundan sonra gördüğümüz saldıran bir Fenerbahçe ve kendi evinde oynamasına rağmen gol yemeyeyim düşüncesinde bir Konyaspor maçında olma görüntüsüne itti bizleri.

Öncelikle şunu söyleyeyim. Şampiyonluk mücadelesi veriyorsanız, her maçı kazanmak durumundasınız. Bunun için sergilediğiniz istek, yaptığınız baskı çok yeterli olmalıdır. Temel şart oyun hakimiyetinizi akılla bütünleştirmektir. Fenerbahçe, beraberlik golünü bulduktan sonra baskı ve kontrol anlamında oyunun sahibi oldu.

Ama bunu pozisyonlara ve bunların doğal sonucu olan gole dönüştürmekte inanılmaz sıkıntılar çekti. Peki, bunun sorumlusu kim diye sorarsanız. Sezon başından beri ben şampiyonluğa oynuyorum diye mesajı verip rakiplerine bunu kabul ettiremeyen tek isim Vitor Pereira’dır.

Fenerbahçe gibi bir takımı tek puanlık sığ düşüncelere mahkum ediyorsanız, önce kendiniz teknik adamlığınızı sorgulamanız gerekir. Diyebilirsiniz ki ligin zirvesi için mücadele eden bir rakiple oynuyoruz. Bu deplasmandan çıkartacağım tek puan benim için iyidir. Pardon, bu asla kabul edilemez.

Eğer hedefiniz şampiyonluksa rakip kim olursa olsun öncelikli olarak kaybetmemek değil kazanmak için oynamalısınız. Sorarım size Bay Pereira, Konya maçını kazanmak için mi yoksa bir puan için mi oynadınız? Hele karşınızda sadece günü kayıpsız geçirme anlayışında olan bir takım varken böylesine üretimsiz ve sonuçtan uzak bir anlayış size ne kazandırır?

Öncelikli hedefiniz Fenerbahçe’ye gönül verenlere keyif ve zaferler vermek değil midir? Bu cevapları bize verirseniz sanırım daha mutlu olurum. Sonuç olarak şampiyonluk yarışında Fenerbahçe adına önemli puan kaybedildi. Eğer kazanmayı değil korumayı düşünürseniz sonuçta kaybetmeye mahkumsunuz.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum